Rafa håper Steven vinner prestisjekåring

Manager Rafa Benitez håper Steven Gerrard blir årets fotballspiller i Europa. Første Cuprunde i Champions League trekkes 16. desember. Ett minutts stillhet til ære for George Best.

Mandag blir det offentliggjort hvem som blir kåret til årets beste fotballspiller i Europa. På dagens pressekonferanse sa Benitez at Steven Gerrard fortjener utmerkelsen like mye som noen andre. Ronaldinho er imidlertid storfavoritt til å etterfølge Andriy Shevchenko som kontinentets beste fotballspiller og vinner av ”Ballon d’Or”.

- Min stemme vil alltid gå til Steven. Det er mange gode fotballspillere som kjemper om å vinne denne kåringen. Det er samtidig ingen tvil om at han er en av de aller beste, sa Rafa til Official Site. Han fortsatte:

- Ronaldinho er meget god for tiden. Han har mange gode egenskaper på banen, masse energi og gir alltid laget sitt mange muligheter. Jeg har hørt at mange sammenligner ham med Pelé og Maradona. Personlig synes jeg det er for tidlig å trekke slike sammenligninger.

- For meg har Gerrard hatt et veldig godt år – med Champions League finalen i Istanbul som høydepunktet. Den beste spilleren må prestere på et høyt nivå overtid og i det viktige kampene. Det har han gjort i 2005 og jeg synes han ville vært en fortjent vinner.

Neste trekning i Champions League
Halvannen uke etter at Chelsea og Liverpool har spilt den siste kampen i gruppe G trekkes den første runden av Cupspillet. Eurosport viser direkte fra trekningen i Nyon fredag 16. desember klokken 12.00. En halvtime før trekningen vil det blir foretatt en spesiell utdeling til de 21 klubbene som har vunnet Champions League siden starten. Dette er en av mange arrangement i forbindelse med at turneringen er 50 år. Prosedyren for trekningen er nå relativ enkel. Gruppevinnerne vil bli trukket mot et toerlag fra en annen pulje. Lag fra samme fotballforbund kan ikke bli trukket mot hverandre. Det eneste unntaket er Liverpool. De røde har fortsatt ikke ”country protection”. Dersom vi vinner puljen er vi sikker på ikke møte Arsenal (vinner av gruppe B) og Chelsea (er i samme gruppe). Gruppe D, Manchester Uniteds gruppe, er imidlertid helt åpen. Her skiller det to poeng fra topp til bunn. Det kan dermed bli engelsk storoppgjør i februar. Det er også slik at laget som blir nummer to i gruppen sin skal ha hjemmekamp først.

Ett minutts stillhet i morgen
Dødsfallet til fotballegenden George Best vil bli markert i britisk fotball i morgen. I alle Premier League og Football League kampene vil det bli avholdt ett minutts stillhet før avspark. Best døde i dag etter lang tids sykdom bare 59 år gammel.