Rafa: - Jeg har mye å bevise

Nesten alt han har tatt i, har blitt til gull. Likevel innrømmer Rafael Benítez at han fortsatt har mye å bevise. Luis Figo forklarer hvorfor han ikke endte opp hos europacupvinnerne.

– Jeg har fortsatt ting å bevise for folk i England. Jeg kom hit for å vinne trofeer gjennom fem eller ti år - ikke bare for å vinne Champions League, sier Rafael Benítez.

Bare det at han velger å omtale en mesterliga-triumf som «bare», burde si litt om hvor ambisiøs den spanske manageren er.

– Det er forventet at vi gjør det bedre i den hjemlige ligaen denne sesongen, og det må vi leve opp til, understreker Rafa.

Han innrømmer gladelig at både han og de nye spillerne har hatt en bratt læringskurve under den første sesongen på balløya, og at dette har resultert i varierende prestasjoner.

– Min jobb er ikke bare å sørge for at vi spiller bra oftere enn vi gjorde forrige sesong, men også å sørge for at vi får resultater selv når vi ikke spiller så bra. Problemet sist sesong var at vi som regel tapte hver gang vi spilte dårlig, mener manageren.

Foran den nye ligasesongen er han helt sikker på at vi går lysere tider i møte.

– Vi kommer til å finne flere kamper både borte og hjemme, sier han.

Fordi:

– Vi har en bedre stall og et bedre lag.

Figo forklarer klubbvalget

Etter lang tid med spekulasjoner, havnet Luis Figo denne uka i Inter Milan isteden for i Liverpool. Nå forklarer han hvorfor.

– Jeg fikk et flott tilbud fra Liverpool og de var virkelig interessert i meg, sier portugiseren til Sky Sports.

Men det virker ikke som den tidligere stjernespilleren selv var like interessert i å gå til de regjerende Europa-mestrene i klubbfotball:

– Så snart jeg kom til Milan, hadde jeg bestemt meg. Jeg fikk en flott mottakelse, sier midtbanemannen.