Rafa legger hodet på blokka for Crouch

Rafael Benitez vil bevise at Peter Crouch er verdt en plass på laget, om det så skal koste han manager-karrieren. VM-playoff klart. Blackburn uten Bellamy, Amoruso og Thompson. Ny spanjol linkes.

Rafael Benitez sier i dag at han er villig til å sette sin manager-karriere på spill for å bevise at Peter Crouch blir en suksess i Liverpool. Manageren er sjokkert over behandlingen Crouchy ble tildel under spill for landslaget, og hevder at hetsen mot spissen vil føre til at Liverpool-supporterne bare vil gi han enda mer støtte.

- Peter spiller for min klubb, og så lenge han jobber hardt kan han være sikker på at alle i klubben og supporterne her vil støtte han. Dersom han ikke spiller bra, er det jeg som har valgt å bruke han, og jeg som må ta ansvaret. Så lenge han er på banen iført en Liverpool-drakt, og han prøver å gjøre de tingene jeg ber han om, tar jeg alt ansvar. Klarer vi ikke å utnytte hans sterke sider, må vi finne løsninger på dette, sier Rafa i et forsøk på å lette noe av presset fra Crouch sine skuldre.

- Jeg var overrasket over det som skjedde på Old Trafford, og det er synd for fotballen. De som gjorde dette vet ikke mye om fotball, og forstår ikke spillet, påstår Liverpool-manageren.

- Dersom man så kampene som Peter spilte, og hørte på hva Englands manager sa, kan ikke noen hevde at han ikke er en god spiller. Som manager må jeg si han har overbevist meg. Jeg føler ikke trang til å repetere meg selv ytterligere, men de som har sett våre kamper har også sett dette. Det faktum at han nå spiller for landslaget viser at mange mennesker er enige i dette. Alle managerne han har spilt under har hatt rosende ord om han.

- Det finnes kanskje bedre spillere både i England og i resten av verden, men han er likevel en veldig, veldig god spiller, som gjør en utmerket jobb både for klubb- og landslag. Fortsetter han å spille godt for oss, vil han også få nye sjanser på landslaget.

Benitez sier at han vil diskutere det som skjedde på Old Trafford med Peter selv, for å sikre seg at dette ikke har påvirket hans selvtillit.

- Jeg vil ta en prat med han, men jeg vet han er mentalt sterk. Det viktigste nå er at han får vite at han har min fulle støtte og oppbackning.

Playoff-kampene klare
Flere Liverpool-spillere vil være involvert i play-off til VM for sine respektive landslag 12. og 16.november. Spania, der Xabi Alonso, Jose Reina, Fernando Morientes og Luis Garcia er aktuelle for troppen, trakk Slovakia, mens John Arne Riise og Norge må belage seg på å møte Tsjekkia. Både Norge og Spania får hjemmekamp først. I tillegg skal også Harry Kewell sannsynligvis spille i play-off. Australia møter Uruguay.

Bellamy uaktuell
Blackburn har bekreftet at Craig Bellamy ikke er aktuell for morgendagens kamp mot Liverpool på Anfield, ettersom den hurtige spissen fortsatt sliter med en kneskade han pådro seg i kampen mot West Bromwich. Lorenzo Amoruso og David Thompson skal heller ikke være aktuelle for spill, selv om de har gjort comeback for Rovers sitt reservelag etter skadeopphold. Robbie Savage vil imidlertid spille igjen for de blå-hvite, etter å ha sonet suspensjon for fem gule kort – som den første i Premier League denne sesongen.

Ny spanjol linkes
Liverpool blir i dag linket til Getafe-spissen Riki. 25-åringen har kontrakt med Madrid-klubben til 2007, men har en klausul i kontrakten som gjør han tilgjengelig om noen blar opp £4M. Liverpool skal imidlertid ikke være villige til å by mer enn £2.5M når transfervinduet åpner i januar.

Riki har gjort fire mål på seks kamper for overraskelseslaget som troner øverst i La Liga. Spissen har gått gradene i Real Madrid, men gikk til Getafe før fjorårssesongen. I den første sesongen for sin nye klubb gjorde han bare to mål på 21 kamper. Deportivo La Coruna fikk et bud på £2M for Riki avslått i sommer. Getafe-spissen blir beskrevet som rask og sterk.

Flere Houllier-overganger blir etterforsket
Som en følge av at overgangen til Djibril Cissé fra Auxerre til Liverpool nå er under etterforskning etter mistanke om uregelmessigheter på fransk side, blir nå søkelyset også rettet mot overgangene til flere av de andre spillerne som kom til Anfield under Gerard Houllier. Det blir ikke antydet at Houllier, eller noen annen på Anfield, med vitende vilje har gjort noe galt i den forbindelse. I all hovedsak er det agentene Richard Bettoni og Ranko Stojic, samt skotske Willie Mackay og Marseilles Pape Diouf som etterforskes.