Rafa ler av transfer-rykter

Rafael Benitez avkrefter at han skal være i ferd med å kjøpe Steed Malbranque, og benketer også at Harry Kewell vil bli solgt. Kewell selv ønsker å bli på Anfield. Legender signerer bøker.

Rafael Benitez har i ettermiddag karakterisert avisartikler som linker Liverpool til Marco Di Vaio og Steed Malbranque som ren spekulasjon. Liverpool-manageren avslører selvsagt ikke sine transferplaner, og nekter vanligvis å snakke om spekulasjoner som dette. Men i dag har han altså kommentert noen konkrete rykter.

- Dette er bare avis-skriverier. Avisene liker å spekulere, og fortsetter å komme opp med en rekke navn.

Benitez la også vekt på at rykter som linker Harry Kewell til en overgang til Aston Villa, faller inn under samme kategori.

Kewell vil ikke bort
Harry Kewell har i dag uttalt at han ikke akter å forlate Liverpool, nå som han er i ferd med å bli helt skadefri igjen etter å ha vært plaget med en rekke skadeproblemer de siste 18 månedene.

- Jeg har alltid sagt, helt siden jeg var ung, og også mens jeg var i Leeds, at jeg ville like å spille i Italia eller Spania før jeg legger opp. Men jeg er sikker på at dette er et ønske mange spillere har. Nå er jeg imidlertid her i Liverpool for å gjøre en jobb, og om jeg blir her resten av karrieren så er det helt greit for meg. Dette er en stor klubb, og det var fantastisk å entre banen foran The Kop igjen mot Betis, uttaler Kewell i et intervju med Liverpools offisielle nettsted.

- Supporterne er så fanatiske her, og jeg og mine lagkamerater elsker å spille foran disse tilskuerne. Sammen med flotte fasiliteter og alt annet, har vi en fantastisk klubb her. Dette er i grunnen alt en fotballspiller kan ønske seg, legger han til.

Nå håper australieren at han kan holde seg skadefri for en lengre periode, etter å ha kjempet seg tilbake fra lyske- og brokkoperasjon.

- Jeg er ikke helt kvitt skaden ennå, men jeg har lagt en vanskelig periode bak meg, der jeg sammen med fysioterapeuten og legen har jobbet hardt for at ting skulle bli bedre. Jeg har slitt med skadeproblemer sammenhengende i over ett år, men det hjelper ikke å klage sin nød. Det har vært tider da jeg ønsket å klage, men du må bare komme deg videre.

- Jeg har tro på mine egne ferdigheter, og så snart jeg er 100% igjen tror jeg at jeg har mye å tilby klubben. Manageren har satt sammen en sterk tropp her, og vi har mange talentfulle spillere. Det er viktigere enn noen gang å kunne spille i tre-fire ulike posisjoner, og jeg kan gjøre det. Jeg er nesten 100% etter skaden nå, men jeg må nok over et par hinder til. Men jeg nærmer jeg godformen, og jobber hardt.

Kewell har fått mye kritikk det siste året. Ikke minst etter at han hinket ut av Champions League-finalen tidlig i første omgang. Mange har karakterisert han som en kostbar flopp.

- Alle har rett til å si sin mening, men noen uttaler seg uten å kjenne til fakta om meg og skaden min. De vet ikke hva jeg har vært gjennom, og spekulerer bare fordi de ikke har noe annet å skrive om. Dersom de intervjuet meg om hva skaden innebar, ville de ha forandret mening. Men det gjør de ikke. De fortsetter bare å skrive det som passer dem, uten å sjekke fakta. Men det får de bare fortsette med. Jeg bryr meg ikke om slikt lenger. Nå satser jeg bare mot å bli helt skadefri igjen, og legge de siste 18 månedene bak meg. Å kunne gå ut på banen igjen uten å frykte at jeg vil bryte sammen på nytt, er en viktig ting for meg.

- Seieren i Istanbul skulle ha vært høydepunktet i karrieren min, men det var det ikke. Det var et mareritt å måtte gå av banen med skade så tidlig i kampen. Den eneste måten jeg kan bli kvitt de vonde minnene på, er ved å bidra til at Liverpool vinner turneringen igjen. Jeg skulle ønske jeg kunne klare det. Vi har en sterk tropp og en god manager i Rafa, så dette laget er kapabelt til hva det skulle være. Paris i mai høres bra ut. Forhåpentligvis klarer vi det. Men det er en langt sesong, og vi må ikke se for langt fram. Laget spiller bra nå, men vi har en tøff periode fremfor oss, og vi må være sterke som gruppe. Det er viktig å holde sammen og gi 110% i alle kamper. Det er den eneste måten vi vil vinne alle disse kampene på, avslutter Kewell.



Thompson, Smith og Callaghan signerer bøker
Tidligere Liverpool-kaptein og assistent-manager Phil Thompson signerer kopier av sin biografi ”Stand Up Pinocchio” ved Liverpools offisielle butikker i nær fremtid. Thommo vil være til stede i butikken ved Williamson Square i sentrum fredag 2.desember. Der vil han signere eksemplarer av boken fra 12.00-14.00. En uke senere, fredag 9.desember, vil han gjøre det samme i butikken på Anfield fra klokken 15.00-17.00.

Fredag 2.desember signerer også to andre Anfield-legender bok på Anfield. Ved å kjøpe et eksemplar av ”Liverpool’s 5-Star Heroes – the official story of the Kings of Europe” denne dagen, vil du få den signert av Tommy Smith og Ian Callaghan, samt at du får se Champions League-trofeet på kjøpet. Denne boksigneringen foregår i tidsrommet 15.00-16.30. Alle disse tidspunktene er lokal tid.