Rafa sammenligner Sissoko med Vieira

Benitez tror sin siste rekrutt på midtbanen kan bli bedre enn Vieira. Gerrard-rift tilbakevises. Nunez forsvinner? Flere nye på vei, og Upson kan være en av dem.

I  følge Liverpool Daily Post vil Mohammed Sissokos £5.6 mill overgang fra Valencia til Liverpool bli en realitet i løpet av dagen, og Liverpool-manager Rafael Benitez mener sin nyeste rekrutt kan bli en bedre midtbanegeneral enn Arsenals Patrick Vieira. Ifølge Daily Post vil 20-åringen fra Mali skrive under på en femårskontrakt med de røde, etter å ha vraket en overgang til Everton i siste sekund.

 

- Sissoko vokste mye som spiller i den tiden han spilte under meg i Valencia, og han er en fantastisk gutt. Han ble kalt den nye Vieira for noen år siden, da han spilte mange kamper som 18-19 åring, og jeg tror han innehar den energien vi trenger på vår midtbane. Han har utrolige evner etter alderen. Han er tyve nå. Jeg så Vieira som 18-åring, og han var ikke bedre enn Sissoko på samme tid. Om et par år vil han være en mer dynamisk og bedre spiller enn Vieira, skryter Benitez.

 

Sissoko selv innrømmer at han var overrasket over tilbudet fra Liverpool, men legger til at han er fast bestemt på å innfri Benitez sine høye håp for fremtiden.

- For meg kom denne overgangen som en overraskelse. Jeg kommer til en stor klubb og vil spille i Champions League, noe som er veldig viktig for meg. Liverpool har gamblet på å kjøpe meg, og jeg ønsker ikke å skuffe dem.

 

Benitez tilbakeviser dårlig forhold til Gerrard

Rafael Benitez har i Liverpool Daily Post i dag tilbakevist ryktene om at forholdet mellom han og klubbkaptein Steven Gerrard skal være noe anstrengt.  Kapteinen selv uttalte i forbindelse med sin helomvending i forrige uke at forholdet til manageren kunne ha vært bedre, men Benitez avfeier nå at duoen skal ha kranglet åpenlyst.

- Dette var en løgn i pressen for å skape splid innad hos oss. På det tidspunktet mediene påstår at vi kranglet åpenlyst på treningsfeltet befant jeg meg på mitt eget kontor.  Jeg anser vårt forhold som godt, og om mulig vil vi nå prøve å forbedre det ytterligere. Når du som manager opplever at kapteinen din ønsker å forlate klubben, gjør du alt i din makt for å prøve og løse situasjonen, uttaler Benitez.

 

- Som manager prøver du å samarbeide med dine spillere, og hvorfor ville jeg prøve å sette meg opp mot en så god spiller som Gerrard? Mitt forhold til Steven er fint nå, selv om forholdet til min kone er bedre, legger han til i en spøkefull tone.

 

- Vi har alltid snakket sammen, men kontraktsforhandlinger og snakk om en spillers fremtid er alltid vanskelige og spesielle. Nå trenger vi imidlertid kun å snakke fotball fremover.  Etter å ha snakket sammen, og analysert situasjonen, tror jeg usikkerheten nå er over, og han er lykkelig her.

 

Nunez kan bli solgt

Benitez bekrefter for øvrig i samme intervju med Daily Post at Anontio Nunez sin karriere på Merseyside kan være over. Spanjolen var ikke med i troppen mot Wrexham på lørdag, og Liverpool kan være villige til å la spilleren gå til Celta Vigo eller andre klubber om prisen er den riktige.

- Det kommer helt an på tilbudet. Celta Vigo er en av klubbene som har vært nevnt i forbindelse med Antonio Nunez. Vi prøver å finne den beste løsningen for alle parter, for han er en klassespiller, uttaler Benitez noe kryptisk.

 

Flere nye spillere

Samme avis skriver også at Benitez vil prøve å hente tre til fire spillere til før transfer-vinduet blir stengt i neste måned.

- To muligheter vi har er Luis Figo og Peter Crouch. Vi får vente å se. Selv om jeg er fornøyd med de spillerne jeg har, prøver vi også å bringe noen flere nye spillere hit, uttaler Benitez om den saken.

En spiller som allerede er på plass er langtidsskadde Mark Gonzales. Han håper å kunne imponere så snart han er skadefri, og uttaler i dag ubeskjedent følgende: - Folk kaller meg den sør-amerikanske David Beckham, og det er nok på grunn av mine innlegg.

 

Fokus flyttes til Upson?

Når det gjelder en ny midtstopper skal både Real Zaragozas Gabriel Milito og Chelseas William Gallas fortsatt være transfermål for Rafael Benitez, men i følge nettstedet til Sky Sports skal Rafael Benitez nå ha flyttet fokus over på Matthew Upson i jakten på en ny midtstopper. Den tidligere Arsenal-stopperen har vært linket til Liverpool i lengre tid nå, og Sky Sports mener at Birmingham vil godta et bud på £5 mill, og at dette er en mer realistisk mulighet for de røde enn å lure William Gallas vekk fra Chelsea. Upson skal være av den formening at det å spille Champions League-fotball vil forbedre hans sjanser til å få være med England til VM i Tyskland neste år, og han har derfor takket nei til en forlenget kontrakt på St Andrews. 26-åringen har imidlertid tre år igjen av sin nåværende kontrakt, og manager Steve Bruce ønsker desperat å beholde stopperen.

- Vi ønsker å bygge et lag rundt våre beste spillere, og Matt vet hvor høyt jeg holder av han, uttaler Bruce i sakens anledning.