Rafa satser på å holde nullen

Sterk defensiv organisering, og samtidig unngå unødvendige frispark i farlige posisjoner, er seiersoppskriften til Rafa Benitez mot Real Betis. Spesiell kamp for Reina og Crouch.

Rafael Benitez sin slagplan i Spania i kveld, innebærer sterk defensiv organisering.

- Vi har kommet hit med intensjon om å vinne kampen og å ikke slippe inn mål. Vi ønsker ikke å gi bort tåpelige frispark i farlige posisjoner, da vi må unngå å gi muligheter til dødballeksperter som Assuncao, slår Liverpools manager fast før kveldens kamp mot Real Betis.

- Du kan ikke drømme om titler og finaler, uten å vinne kamper. De viktigste tingene i en fotballklubb er det som skjer fra dag til dag. Vi startet med å vinne åpningskampen vår i Champions League mot Monaco i fjor, og jeg håper vi gjør det samme i år. Mange av mine spillere kjenner denne banen fra før, kjenner atmosfæren her, og vet hvordan de skal takle dette.

Spansk presse har lagt stor vekt på at Liverpool vil savne Fernando Morientes, men Benitez mener de røde har nok angrepsstyrke uten den spanske landslagsspilleren.

- Morientes sitt fravær er riktignok et skudd for baugen, men vi har andre muligheter i Djibril Cisse, Luis Garcia og Peter Crouch.

Benitez roser også sin kollega, Betis-manager Lorenzo Serra Ferrer, før kveldens kamp.

- Han har mye erfaring, og er veldig profesjonell. Jeg har et godt forhold til han. Han liker at spillerne hans jobber hardt i kampene.

Betis vil savne midtbanespilleren Alberto Rivera, som er suspendert, i kveld. Forsvarer Luis Fernandez og den brasilianske angriperen Edu er ute med skader, men Joaquin ser ut til å riste av seg sin skade tidsnok til å rekke kampen.

Spesiell kamp for Reina
Liverpool-keeper Jose Reina slår fast at det blir meget spesielt for han å spille sin første virkelige Champions League-kamp for Liverpool på spansk jord.

- Å returnere til Spania for denne kampen, er virkelig spesielt for meg. Vi vet hvordan Betis spiller, og jeg er sikker på at vi skal gjøre det bra mot dem. Vi må glemme at vi er regjerende mestere, og ikke la oss tynge av det.

Crouch legger vonde minner bak seg
Når Peter Crouch etter all sansynlighet gjør sin europeiske debut for Liverpool i kveld, begraver han samtidig en rekke spøkelser fra fortiden. Han er spådd en rolle som ensom spiss for de regjerende mestrene i kveld, og har dermed tatt et langt steg fra rollen som utskjelt "fugleskremsel" i de lavere divisjoner i England. Crouch husker sitt livs verste opplevelse på fotballbanen, da han spilte for QPR i Gillingham i 2001, med gru. Hetsen han fikk fra Gillinghams tilhengere den gangen var helt utrolig, og noe som har brent seg fast i minnet hans.

- Ja, kampen i Gillingham er trolig den verste hetsen jeg har blitt utsatt for på grunn av min høyde og mitt utseende, innrømmer han. Men etter hvert har jeg blitt vant til slikt, og bryr meg ikke om det lenger. Men den gangen kunne jeg selvsagt ikke i mine villeste fantasier drømme om å ende opp med å spille for Champions League-mestrene i europacupen. Jeg har gjort store fremskritt siden den gang, sier Crouch.

- Etter at jeg kom til Liverpool har alle rundt klubben vært kjempemessige. Det gjelder også supporterne og folk jeg møter på byen, legger han til.