Rafa ser fremover etter største hjemmetap på 35 år

Rafael Benitez vil prøve å glemme Liverpools største hjemmetap siden desember 1969 så fort som mulig. Sympati fra Mourinho. Liverpool prøvekaniner for ”smartballen”.

Som vi nevnte i går må vi tilbake til desember 1969 for å finne sist Liverpool slapp inn fire mål på hjemmebane i ligaen. Også den gangen tapte man 4-1, men den gangen var motstanderen Manchester United.

Alle turneringer og kamper sett under ett, var gårsdagens 4-1 tap for Chelsea det største Liverpool har pådratt seg siden man tapte 4-0 for Manchester United på Old Trafford i april 2003. Gårsdagens tap medfører også at dette er Liverpools dårligste sesongstart på 13 år, etter at man nå står bokført med kun sju poeng på de seks første kampene.

- Vi hjalp dem langt på vei med alle feilene vi gjorde, og vi vet de er et lag som er gode til å utnytte personlige feil. Vi startet kampen virkelig bra, men etter at vi gjorde den ene tabben etter den andre, ble det vanskelig for oss, slår Benitez fast til Liverpool Daily Post etter at han har fått fordøyd det forsmedelige nederlaget.

- Vi gjorde tabber, men vi vil lære av dette. Det er ikke normalt for oss å gjøre så mange personlige feil. Tidligere denne sesongen har vi ikke sluppet inn mange mål, men vi kan ta deres siste mål som eksempel i går. Det kom som følge av at vi sov på et innkast. Helt utrolig, legger en skuffet manager til.

- Å tape 4-1 på hjemmebane var utrolig når du tar vår gode førsteomgang i betraktning. For meg er det nesten umulig å tro at det ble sluttresultatet. Det er vanskelig å forklare etter at jeg har sett laget spilt så bra før pause. Vi ga bort et straffespark, og så et mål til like før pause. Dermed måtte vi flytte spillet høyere opp på banen, og vi gjorde to nye tabber på de to siste målene.

- Etter de første 45 minuttene syntes jeg ikke vi behøvde å endre på noe. I de første 25 minuttene kontrollerte vi kampen. Så gjorde de mål på straffesparket, og ting endret seg. Vi måtte angripe mer i andre omgang, og når vi fikk mål nummer tre i mot ble det enda vanskeligere for oss. Men jeg prøvde hele tiden å vinne kampen.

- Chelsea er et godt lag, som er sterke i forsvar. Vi måtte angripe mot dem, og dermed fikk de spille slik de ville.

Overfor Liverpool Daily Post insisterer Benitez på at han ikke ser noen grunn til panikk, selv etter et slikt stort tap.

- Vi har tapt en kamp. Nå må vi jobbe hardt frem mot neste. Dersom vi hadde spilt dårlig ville jeg ha vært bekymret, men i første omgang spilte vi virkelig bra mot et sterkt lag som Chelsea. Vi kan bli bedre, men jeg vil ikke tenke på tittelen eller hvor langt bak vi er Chelsea nå, avslutter spanjolen.



Sympati fra Mourinho
Chelsea-manager Jose Mourinho hadde sympati med Rafael Benitez etterpå, men slo fast at det var vanskelig å anse Liverpool som tittelutfordrere nå.

- Vi i Chelsea sier ikke vi har verdens beste lag. Det kan ingen si. Liverpool er regjerende mestere i Champions League, men kan ikke si de er de beste, fordi de klarte ikke å slå Chelsea i to kamper denne uken. Nå blir det vanskelig for Liverpool. De er et godt lag, som er vanskelig å slå, og jeg mener 4-1 kom som en konsekvens av det som skjedde i andre omgang. Men bare fordi at de tapte 4-1, betyr ikke det at de er et dårlig lag.

Liverpool blir prøvekaniner
Liverpool og de andre lagene som deltar i klubb-VM i desember blir prøvekaniner i FIFA sine forsøk med mållinje-teknologi. Fotballens regelmakere vil nemlig bruke turneringen til å fortsette eksperimentene med en mikrobrikke installert i ballen, for å varsle når den har vært over målstreken.

Systemet ble først testet i U-17 VM i Peru, og har blitt karakterisert som en suksess så langt. Den eneste bakdelen ser ut til å være at det kreves installert uforholdsmessig mange kabler.

Systemet har vært prøvd ut på fem arenaer i U-17 VM. Den såkalte ”smartballen” har inneholdt en mikrobrikke som sender et signal når den passerer sensorene plassert på målstreken. Dommerene blir så varslet om scoringen på en spesiell innretning de bærer på armleddet.