Rafa ser stort på ting

Urealistisk å kjempe på fire fronter samtidig, mener manageren. Nye avtaler for unggutter. Steven Gerrard sannsynligvis skadefri til Southampton-kampen.

Rafael Benitez har fått mye kjeft etter det pinlige tapet i FA-cupen, men spanjolen insisterer på at han ser stort på ting.
- Jeg innser at vi ikke har en sterk nok stall til å kjempe om fire trofeer i øyeblikket. I framtida håper jeg å få til det, men for øyeblikket det ikke mulig. Særlig ille blir det fordi vi har så mange skader. Med en slik situasjon må vi bare ta noen sjanser. Supporterne må forstå at de samme spillerne ikke kan spille i fire forskjellige turneringer, mener Benitez, som understreker at han synes det er synd at Liverpool er ute av FA-cupen.
Manageren sier at ligaen har førsteprioritet, og han trekker også fram en annen grunn til at han valgte et så ungt lag mot Burnley.
- Hvis jeg skal kunne vite hvilke spillere jeg skal satse på framover, må jeg jo se dem. Greit nok er vi ute av FA-cupen, men samtidig har vi lært mye om mange av spillerne, påpeker Rafa.

Nye avtaler for Welsh og Mannix
I denne sammenhengen avslører sjefen samtidig at John Welsh (bildet) og David Mannix vil bli tilbudt nye kontrakter. I førstnevntes tilfelle er det snakk om ett års forlengelse, mens det er mer usikkert hvor lang tid Mannix får i tillegg. Darren Potter, Zak Whitbread og David Raven har allerede forlenget sine avtaler med Anfield-klubben.

Steven Gerrard snart skadefri
Det liverpool.no har skrevet flere ganger, bekreftes nå: Steven Gerrard har de siste dagene slitt med en skade, og han var uaktuell for spill mot Burnley. Offisielt er han fortsatt tvilsom til helgas møte med Southampton, men ifølge Liverpool Echo vil han sannsynligvis slå følge med troppen sørover.

Forsvarer forsvarer rotasjonspolitikk
Mauricio Pellegrino kjenner bedre til Benitez' fortid bedre enn de fleste andre. Nå går han ut og forsvarer landsmannens rotasjonspolitikk.
- Ved å gjøre det på denne måten sikrer han at mange av spillerne er vant med å spille kamper på høyt nivå. Dermed kan han stadig bruke nye og friske spillere som takler førstelagsfotball. Dette er det samme som han gjorde fram mot at Valencia vant ligaen, minner Pellegrino om.

Seriøs konkurranse om keeper fra Chelsea
Som vi skrev tidligere i dag, har Liverpool slått Chelsea i konkurransen om Leeds' talentfulle unge keeper, Scott Carson. Skal vi dømme ut fra uttalelsene til Jose Mourinho, gråter han ikke blod for det:
- Vi trenger ikke noen ny keeper, for vi har en god gruppe keepere. Men realiteten er at trenger de beste spillerne i landet, og da spesielt de engelske, sa Chelsea-manageren tidligere i dag ...

Foy blir - foreløpig

Liverpool har i dag avvist Chester Citys forespørsel om å få låne 19-årige Robbie Foy. Edinburgh-gutten er en spillerne som forventes å bli frigjort ved sesongslutt. Chester har nå kommet med et tilbud om å hente Foy på permanent basis.
- Forhåpentligvis ser Liverpool mer positivt på dette, sier Citys talsmann Stephen Vaughan.

Irritert Bournemouth
Noen ganger er det slik at den enes død også er den andres død. Det har Bournemouth fått erfare. I stedet for at de får møte Liverpool i fjerde runde av FA-cupen, må de nå ta imot Burnley. Sportslig sett er det selvfølgelig en fordel, men faktum er at finansielt skakkjørte Bournemouth taper £ 200.000 på å møte Burnely - fordi Liverpool ville vært en mer attraktiv motstander. Sørlandsklubben er derfor irritert, og Rafael Benitez blir kalt arrogant.