Rafa skuffet over effektiviteten

Rafael Benitez var skuffet over at Liverpool ikke klarte å score flere mål etter 3-0 over TNS i Wrexham i kveld. Når han etter kampen ramset opp sine spissalternativer for den kommende sesongen unnlot han å nevne Baros.

Rafael Benitez var skuffet over at Liverpool ikke gjorde flere mål mot TNS i kveld. 3-0 på Racecourse Ground, og 6-0 sammenlagt, holdt i massevis til avansement og et møte med Kaunas i Litauen om en uke, men Rafa hadde ventet seg mer.

Selv om manageren var fornøyd med kampen som helhet, var han slett ikke fornøyd med effektiviteten foran mål. Liverpool lot nemlig nok en gang TNS-keeper Ged Doherty bli kampens store spiller.

- Vi prøvde mye både i første og i andre omgang, og vi klarte i alle fall å avslutte kampen i et høyere tempo, uttalte Benitez til ITV2 umiddelbart etter kampslutt.

- Keeperen deres gjorde mange gode redninger, og var god, men vi burde likevel ha gjort flere mål. Jeg er fornøyd med spissene og innsatsen vi la for dagen, men av og til er det slik at du kunne gjort noen flere mål med litt mer hell. Deres keeper var utvilsomt den store spilleren de to kampene sett under ett, la han til.

Benitez var fornøyd med spillet til Djibril Cisse, og franskmannen ser nå ut til å ha kommet seg helt etter det stygge benbruddet. Et benbrudd man nærmest fikk se en kopi av på Brann stadion i kveld, da en Birmingham-spiller kvestet en ung slovensk Brann-spiller så stygt at karrieren kan være truet.

- Djibril har fart, og er en god avslutter. For meg som manager representerer han et helt annet alternativ enn de andre spissene vi har, som Crouch, Le Tallec og Morientes. Av og til kan det være et problem å velge hvilken spiss du skal bruke, men det er et hyggelig problem å ha, forkynte manageren.

Det er verdt å merke seg at han unnlot å nevne Milan Baros i denne sammenhengen.

Flere mål fra Gerrard
Om spissene ikke finner veien til nettmaskene så ofte, er det imiderltid en midtbanespiller som vet hvor målet står. Steven Gerrard har nå gjort fem mål på to kamper mot TNS, og Rafael Benitez har fortalt kapteinen at han bare kan fortsette i samme stilen. Drøye tjue minutter på banen var faktisk nok for scouseren til å gjøre to mål i kveld.

- Når Steven er fokusert bare på fotballen er han en veldig viktig spiller for oss. Vi tenkte egentlig ikke å bruke han i kveld, men mot slutten tenkte jeg, ok, han ønsker å spille så vi kjører han innpå i noen minutter. Han jobber hardt på trening, og å score fem mål på to kamper er en god statistikk uansett hvem du er. For en midtbanespiller er det fantastisk, slår Rafa fast.

- Jeg ønsker at Stevie skal score enda flere mål denne sesongen enn i fjor. Når Xabi og Didi tar seg av de defensive oppgavene vil han kunne gå mer frem på banen og gjøre flere mål. Jeg tror imidlertid ikke at vi er for avhengige av han. Min tanke er å ha et godt lag bestående av kvalitetsspillere, og det synes jeg vi har nå. Vi har mange valgmuligheter.

Ros til TNS
Benitez var også full av lovord om sine motstandere. – De gjorde en veldig god jobb. De forsvarte seg bra, var kompakte og velorganiserte. Keeperen deres var som nevnt den beste spilleren de to kampene sett under ett, og gjorde nok en god kamp. Han setter i gang spillet bra, og gjorde mange gode redninger.

- Men det var en god kamp for oss, og når det nå er over er jeg fornøyd med resultatet. Som på Anfield sist uke var vi bedre i første omgang enn i andre, men det er bare normalt når du leder såpass trygt sammenlagt.