Rafa tror på fokusert Kewell

Liverpools manager mener at Harry Kewell kan være på vei tilbake mot sitt beste igjen. Xabi Alonso snart friskmeldt. Sunderland kan få spiss klar til i kveld.

Motivert Harry
Harry Kewell hos Liverpool har etter hvert utviklet seg til en saga om skader og sviktende form hos en meget talentfull spiller, som i realiteten bare har hatt en halv sesong opp mot sitt beste på Anfield.  27-åringen har kun fullført 90 minutter i én kamp i 2005, og det begynner å nærme seg et år siden han scoret sitt siste mål mot Aston Villa.

Denne sesongen har australieneren kun startet to kamper, men likevel vist tegn på at han kan være på vei tilbake mot formen.  Hans spill som innbytter mot Manchester City på lørdag var for eksempel lovende.  Nå tror manager Rafael Benitez at playmakeren kan være på vei tilbake mot en form og et fokus som han ikke har hatt på en stund.

- Han spilte bra her om dagen.  Nå håper jeg at vi kan få se ham trene hver dag og spille flere kamper i rekkefølge.  Dersom han spiller hver uke de neste to eller tre månedene, og fortsetter å jobbe hardt, er jeg sikker på at vi vil få se en veldig god spiller.  Han kan score mål, han kan slå avgjørende pasninger og han kan utgjøre forskjellen i kamper.

- Han er bedre trent nå enn tidligere, men han behøver å spille kamper for å komme i form.  Kanskje vil han spille i morgen eller til helgen.  Han er nå fokusert på trening og jeg er sikker på at vi vil få se Harry på sitt beste denne sesongen.

- Harry er profesjonell og han vet at vi må gjøre vårt beste for supporterne.  Det viktigste er likevel hva han gjør for seg selv.  Hvis du liker ditt yrke må du gjøre ditt beste.  Harry må opptre på samme måten, i likhet med alle våre spillere.

- Noen spillere ser fram mot VM i sommer, og spillere som Harry behøver både å gjøre det bra og gjøre de rette tingene fremover.  Dette er gode nyheter for oss.  VM vil være en forstyrrende faktor etter sesongen, men for øyeblikket er det positivt for oss siden disse spillerne vil prøve å overbevise sine landslagstrenere.


Xabi er bedre
Det er ventet at Xabi Alonso ikke vil spille mot Sunderland i kveld, etter kneskaden han fikk som innbytter mot Portsmouth.  Midtbane-eleganten er imidlertid på bedringens vei, kan Benitez bekrefte, og utelukker ikke spill på Stadium of Light:  - Alonso er mye bedre nå.  Han sa på mandag at han var nesten frisk og vi må avgjøre om det er for tidlig å bruke ham.


Toppscorer kan bli klar
Sunderland håper at lagets irske landslagspiller Stephen Elliott kan friskmeldes til kveldens kamp på Canal+ Sport.  Toppscoreren har vært ute av spill siden oktober med en ryggskade, men manager Mick McCarthy håper at Elliott kan bli involvert i kveld.

- Stephen Elliott er et lysglimt for oss og det er viktig at vi får våre beste spillere tilbake, sier McCarthy.  – Det kan være at han kan bli involvert.  Hans ryggproblemer er varige og er noe vi må kurere over lang tid.

Sunderland har spillere som Julio Arca, Alan Stubbs, Stephen Wright, George McCartney og Kevin Kyle ute med skader til kveldens kamp.  Anthony Le Tallec er heller ikke tilgjengelig.