Rafa vil ha to spillere til

Rafael Benitez ønsker å kjøpe en høyreving og en midtstopper innen utgangen av neste uke. Boudewijn Zenden stolt over å være rød.

Rafael Benitez sier i dag til liverpoolfc.tv at han ønsker å kjøpe to spillere til innen utgangen av neste uke. Fortrinnsvis en høyreving og en midtstopper. Liverpool-manageren uttaler at han er godt fornøyd med den troppen han har, og at den nå begynner å ta form slik han vil han den, men at han altså vil øke konkurransen om plassene med et par nye forsterkninger.

- Jeg er fornøyd med stallen, og måten spillerne jobber på i trening og kamp, og jeg er fornøyd med de nye spillerne. Men jeg er fortsatt på utkikk etter en midtstopper og en høyreving, og vi må prøve å sikre oss disse to spillerne i løpet av den neste uken, slår han fast.

Han unngår imidlertid å nevne navn i den sammenheng, men utelukker fortsatt ikke at den ene spilleren kan bli Luis Figo. – Jeg har alltid sagt at en spiller ikke er din inntil papirene er signert. Vi har noen alternativer som vi ser på i disse posisjonene, og jeg kommer alltid til å se etter muligheter i transfermarkedet.

Liverpool-manageren bedyrer også at han er svært godt fornøyd med preseason så langt, og mener at med hard jobbing og god fotball kan de røde få en god sesong. – Jeg er realist. Og jeg tenker alltid bare på å vinne neste kamp. Ingenting annet. Jeg vet det blir vanskelig å gå til topps, men dersom du begynner sesongen med å vinne kamper hjelper det på selvtilliten i troppen og spillet i kampene som kommer.

- Vi har en bedre tropp enn i fjor, og vi har mange spillere som er sultne på å vinne. Dersom spillerne fortsetter å jobbe så hardt på trening som de har gjort til nå, kan jeg drømme om mulighetene våre. Vi har spisser med ulike kvaliteter, som gir laget valgmuligheter. Nå må de bare finne nettmaskene. Men det er også viktig med scoringer fra midtbanen, og til og med fra forsvarere. Og det har vi fått i sommerkampene.

- Vi har gjort mange mål i sommer, og jeg er ikke så bekymret med tanke på de vi har sluppet inn heller. Når du ser på de vi har sluppet inn, så har de fleste kommet mot slutten av kampene når vi har hatt en solid ledelse og våre spillere har blitt i overkant offensive for å få flere mål. Dette er et konsentrasjonsspørsmål, og noe som vil bli rettet på ettersom spillernes form blir bedre, og de blir mer på hugget.

Benitez benyttet også anledningen til å takke Liverpool-supporterne for den fantastiske støtten i Litauen på tirsdag, da mer enn 350 røde fant veien til Kaunas for kvalifiseringskampen.

- Når jeg var manager i andre klubber og spilte sommerkamper i utlandet, hadde vi som oftest bare 10-20 fans med oss. Men i Liverpool er det ikke slik. Det er som regel hundrevis av dem uansett hvor du spiller. Dette er veldig unikt, og noe spillerne og jeg selv virkelig setter pris på. Det er en av grunnene til at jeg alltid har sagt at Liverpool-supporterne er verdens beste.

Benitez avslører også at han er smigret over formann David Moores sine rosende ord i et intervju i går (Se annen sak på liverpool.no; red.anm.).

- Ja, jeg er smigret over det formannen hadde å si. Men jeg foretrekker å konsentrere meg om min neste arbeidsoppgave, og ikke se for langt fram i tid. For øyeblikket er jeg meget lykkelig i Liverpool, sier Benitez med henblikk på formannens ønsker om å ha spanjolen i sjefssetet på Anfield i lang, lang tid fremover.

Zenden har funnet seg til rette
Boudewijn Zenden blir også intervjuet på liverpoolfc.tv i dag, og nederlenderen forteller at han har funnet seg godt til rette på Merseyside, og avslører samtidig at de fantastiske supporterne og klubbens stolte historie var to av hovedgrunnene til at han valgte Anfield som sin nye arbeidsplass.

Zenden ble for øvrig helt overveldet over støtten fra tribunene som hans nye lagkamerater ble til del under pausen i Champions League-finalen i Istanbul, trass i at laget da lå under 3-0.
- Jeg var på ferie da, og skulle se kampen på storskjerm på hotellet der jeg bodde. Storskjermen fungerte ikke, og jeg gikk på rommet mitt  for å se den. Jeg så første omgang der, og når det første målet kom etter bare ett minutt tenkte jeg at det hele var avgjort til italienernes fordel, da de vanligvis ikke slipper inn mange mål. Så ble det både 2-0 og 3-0, og ved pause gikk jeg ned i restauranten igjen, og de viste kampen på en knøttliten TV. Jeg ble overrasket over at det eneste vi kunne høre på stadion i pausen var Liverpool-fansen synge og rope, likevel om laget deres lå under med 3-0. Hvilken støtte til laget, og det må ha vært en voldsom inspirasjonskilde for spillerne.

- Jeg så resten av kampen nede, og det var fantastisk da 3-0 ble hentet opp til 3-3. Jeg husker Jerzy Dudeks fabelaktige redning fra Schevchenko. Jeg husker også straffekonkurransen godt, og har sett bildene fra paraden i byen dagen etter. Det må ha vært fantastisk for spillerne, fordi det er et fantastisk syn på bildene. De vil nok aldri glemme dette.

- Jeg husker fra tiden min i Barcelona, at når vi lå under ved pause, ja til og med når det stod uavgjort, gjorde aldri fansen deres noe tilsvarende. Barcelona-fans forventer at laget skal vinne hele tiden, så de er meget krevende.

Allerede etter kort tid i klubben har Zenden lagt merke til at Liverpool er en helt spesiell klubb. – Jeg så mange Liverpool-kamper da jeg var ung i Nederland, og jeg husker godt scoringsmaskinen Ian Rush. Liverpool er berømte verden over, og det har vært noen fantastiske fotballkamper på Anfield. Liverpool har alltid vært en stor klubb. Du trenger bare å gå rundt Anfield, og du vil føle historien som ligger i veggene. Går du inn og ser bildene av Keegan, Rush, Dalglish og Toshack, da skjønner du at du har blitt del av noe stort. Jeg er glad og stolt over å være Liverpool-spiller, og jeg ønsker å være med å skape mer historie med denne klubben.

Hollenderen mener at Liverpool fortsatt er en veldig stor klubb med evne til å trekke gode spillere og store talenter, og han tror de fleste spillere ville takke ja om tilbudet kom fra Rafael Benitez.

- Da Liverpool banket på døra, var jeg i alle fall ikke i tvil, så det var et lett valg å ta. Det er en fantastisk klubb, med en fantastisk historie, og det er flott å få være en del av dette. Alle snakker fortsatt om hva Rafael Benitez utrettet i Valencia. Folk ønsker å kopiere hans arbeidsmetoder, og det er ikke vanskelig for en spiller å si ja til han. Nå gleder jeg meg bare over å være Liverpool-spiller, og å skulle ha Anfield som hjemmebane.