Rafa vil stille et sterkt mannskap i morgen

Fra treningsleiren i Sveits sier Rafael Benitez at han akter å stille et sterkt lag mot TNS i Wrexham i morgen kveld. Zenden tar waliserne på alvor. Willis i U-19 EM.

- Vi kommer til å stille et sterkt lag mot TNS i morgen kveld. Det kommer kanskje ikke til å være det aller sterkeste jeg kan mønstre på papiret, men det vil likevel være et sterkt lag.

Dette sier Rafael Benitez i forkant av returoppgjøret mot waliserne i morgen. Han vektlegger at Liverpool må være forsiktige, så de ikke går på en fotballmessig mine: - Selv om vi leder med tre mål, ønsker vi å bruke et sterkt mannskap, fordi vi ønsker ikke å gå på en overraskende smell. Vi må gjøre jobben riktig, og gå til kampen med full seriøsitet. Klarer vi å skape noen tidlige sjanser, og kanskje få noen tidlige mål, vil det gjøre ting lettere for oss, men du vet aldri hva som kan skje i fotball.

- Vi spiller mange kamper for tiden, og det gjør oss bare godt og hjelper oss å forberede oss på sesongen som kommer. Spillerne har jobbet hardt i treningsleiren, hvor vi trener både om morgenen og på ettermiddagen. Det er viktig at de trener mye nå, for senere kommer to kamper i uka, og det er krevende både fysisk og psykisk. Vi må være klare for slike utfordringer, poengterer Rafa.

Nå utfordrer han først og fremst spissene til ikke å vise nåde mot den vesle klubben fra Wales. Selv om man leder oppgjøret 3-0 etter første kamp, ønsker manageren ytterligere bekreftelser på at spillerne på topp er målhungrige.

- I fjor endte toppscoreren vår på 13 mål, og det er ikke nok. En toppspiss må alltid score mer enn 13 mål på en sesong, men jeg tror at om vi klarer å holde mer på ballen og spille bedre i sesongen som kommer, vil de på topp også få flere sjanser. Spissene våre slet også med mange skader i fjor, noe jeg håper vil bli annerledes i år. Det er som om vi har kjøpt nye spillere, fordi de er alle skadefrie nå.

- Lørdag morgen før Leverkusen-kampen jobbet vi mye med bevegelsen på topp, for å utnytte Cisses fart. Det var en tilfredstillelse å se at de tre målene mot tyskerne var temmelig like, og at spillerne tydeligvis hadde tatt til seg akkurat det vi øvde inn på treningen før kampen. Det er et godt tegn, slår en optimistisk manager fast.

Zenden understreker at oppgjøret ikke er over ennå
Boudewijn Zenden er i dag opptatt av at oppgjøret mot TNS slett ikke er over, selv om Liverpool leder 3-0 ved halvgått løp.

- Vi kan ikke si at dette er avgjort, da vi bare er halvveis ennå. Vi er i en god posisjon, men må fortsatt være profesjonelle og gjøre jobben vår i morgen kveld. TNS gjorde seg ikke bort på Anfield. De var godt organiserte, jobbet hardt, og klarte å begrense oss til bare 3-0, selv om vi hadde sjanser til å score flere. Vi burde ha ledet med mer enn tre mål nå, men forhåpentligvis putter vi noen flere i Wrexham for å avgjøre dette en gang for alle.

- TNS har imidlertid ingenting å tape, så de kommer sikkert til å gi oss god kamp igjen. Selvfølgelig bør vi klare dette, men vi har ikke råd til å slappe av. Det gjenstår fortsatt en hard jobb. Vi trener svært hardt her i Sveits nå, og jeg syntes vi spilte bra mot Leverkusen på lørdag. Det største problemet her er at banene er veldig tørre, og gresset er langt, så pasningsspillet vårt lider av det. Men jeg synes vi forbedrer oss for hver kamp.

- Preseason handler alltid om å forbedre seg og jobbe med fysikken, og det prøver vi på nå også. Vi trener hardt, to ganger om dagen, og jeg er sikker på at denne uka her i Sveits vil komme godt med når ligaen starter.

Willis klar for U-19 EM
Liverpools unge målvakt, Paul Willis, er Liverpools eneste representant når U-19 EM starter i Nord-Irland i kveld. Han er en av to keepere på vertsnasjonens lag, og sisteskansen, som nå er flyttet opp til Melwood fra akademiet, håper å være i aksjon allerede i åpningskampen når Nord-Irland tar i mot Hellas på Windsor Park kl. 20.30.

Keeperen, som så langt står bokført med fire kamper for Nord-Irland U-19, håper også på flere caps når vertene videre spiller mot Serbia & Montenegro på The Showgrounds i Newry onsdag kveld, og i den siste gruppespillkampen mot Tyskland i Ballymena på lørdag.