Rasisme mot Cissé blir rapportert

CSKA vil bli rapportert til UEFA etter at enkelte supportere i Sofia kom med apelyder mot Djibril Cissé. Den franske angriperen ser fram mot Middlesbrough, og sier at Premier League blir hans store test.

Bornø rapporterer CSKA
Tidligere generalsekretær i Norges Fotballforbund, Trygve Bornø, var delegaten til UEFA på kampen mellom CSKA Sofia og Liverpool i går kveld.  Bornø har bekreftet i ettertid at han i sin rapport vil inkludere at det ble ropt apelyder mot Djibril Cissé mot slutten av kampen.  Det satte en liten demper på en kveld hvor de røde tok et langt skritt mot gruppespillet i Champions League, noe Rafael Benitez også erkjente:  - Det er alltid skuffende å høre om slikt, men representanten til UEFA hørte det og det blir tatt med i hans rapport.  - Atmosfæren på stadion var generelt god, men det er skuffende med slike apelyder.  Vi må lære at vi ikke kan ha det, da det slår dårlig tilbake på fotballen.  På spørsmål fra en bulgarsk journalist om Cissé hadde provosert tilskuerne, sa Rafa:  - Det er rent tull.  Det å score mål er ikke å provosere fansen.


- Jeg har mye å bevise
Djibril Cissé har scoret i de fire siste kampene i kvalifiseringen i Champions League, og etter en høyst blandet debutsesong for Anfield med stygt benbrudd og ujevn form synes han nå å være i toppslag foran ligastarten til lørdag.  Den fargerike franskmannen legger ikke skjul på at han har mye å bevise, ikke minst i Premier League.

- Selv om jeg har etablert meg helt både på og utenfor banen føler jeg meg som en ny spiller her, og at jeg igjen må bevise hva jeg står for.  Jeg kan ikke vente med å komme i gang med ligaspillet.  Det er disse kampene hvor man kan felle en endelig dom over meg.  Klubben har invistert mye penger i meg, og fansen har vist meg stor tillit.  Det er nå opp til meg å vise at jeg er verdt det jeg kostet og at jeg er en god spiller.

- Jeg setter virkelig pris på den støtten jeg har fått fra fansen.  Det betyr mye for meg at de roper mitt navn. 

- Jeg trives virkelig nå, noe jeg alltid gjør når jeg scorer mål, gliser angriperen.  – Det har vært bra å komme godt i gang under pre-season etter de vanskelighetene jeg hadde siste sesong.  Jeg har lagt skaden helt bak meg nå.  Jeg kunne vært enda litt raskere, men bortsett fra det føler jeg at jeg er tilbake på mitt beste.  Jeg har satt meg som mål å score 20 mål i Premier League denne sesongen, og hvis jeg får et år uten skader har jeg tro på at jeg skal klare det.

- Det at vi måtte begynne å spille så tidlig tror jeg kan vise seg å bli til vår fordel.  Ingen skal kunne beskylde oss for ikke å være i form når vi møter Middlesbrough til lørdag.  Det har vært bra å spille disse ekstra kampene i sommer og jeg tror det har gitt oss ytterligere et løft.  Det vil kanskje være et tidspunkt hvor vi vil føle oss slitne etter å ha begynt så tidlig, men det hersker virkelig selvtillit i vår leir før denne sesongen.