Raven & Co vil gi alt

Unggutter som David Raven og Zak Whitbread er innstilt på å gripe en av få sjanser mot Crystal Palace. Vertene med angrepskraft, men uten Andy Johnson.

Sjelden sjanse for Raven
Med Steve Finnan skadet og en svak kamp av Josemi på lørdag vil David Raven i kveld få en gylden mulighet til å kaste sitt navn opp i hatten med navn over dem som er aktuelle for høyrebacken på førstelaget til Liverpool FC.  20-årige David var en av dem som imponerte mest da Rafa Benitez benyttet et ungt lag i de første rundene av Carling Cup forrige sesong.  Etter tapet mot Burnley i FA-Cupen syntes imidlertid Raven å være ute av førstelagsbildet igjen.  Med en manager som behøver resultater vet han at kveldens kamp i London kan bli en av de få sjansene han får denne sesongen, og scouseren er innstilt på å ta vare på den.

- Vi ble en brå lærekurve for oss forrige sesong, minnes Raven.  – Mye pent ble sagt om oss etter at vi slo Millwall og Tottenham, men alt det ble forandret etter at vi tapte mot Burnley.

- Vi visste at vi ville bli kritisert etter det, og noe av det var fair siden vi burde ha vunnet den kampen.  Jeg synes imidlertid det var noe urettferdig kritikk også.

- Det var ikke lett for oss å komme rett til en slik tøff kamp, fordi vi hadde ikke spilt på seks uker p.g.a. julepause og manglende reservelagsfotball.  Det var en definitiv faktor i vårt tap og vi vet at vi ikke fikk gjort rett og sjel for oss.  Det tilhører imidlertid fortiden nå og jeg ser framover og mot en ny mulighet for meg.

- Når du spiller på førstelaget er det frustrerende å måtte gå tilbake til reservelaget.  Det er likevel noe du bare må akseptere i en klubb som Liverpool med så mange gode spillere.  Du kan bare jobbe så hardt du kan og gjøre ditt beste til du får en ny sjanse.

- Carling Cup er virkelig viktig for spillere som meg selv og Zak Whitbread siden vi vet vi blir vurdert av manageren og kan få spille.  Dess lengre vi er med i turneringen jo mer har vi muligheten til å få spille.

- Vi vil gi alt for å sørge for at vi går videre til neste runde.


Morrison vil ha flere mål mot LFC
The Kop lo rått av ham da Liverpool gikk til finalen i Ligacupen på bekostning av Crystal Palace i semifinalen i 2000-01.  Londonerne vant 2-1 hjemme, etter at de røde hadde misset en rad med sjanser, og den ene målscoreren Clinton Morrison uttalte etterpå at han i hvert fall hadde scoret på et par av de mulighetene som Owen & Co sløste bort.  Det ble ikke glemt i Liverpool, og ikke bare vant man returen med 5-0 men den samme Morrison råbommet på en kjempesjanse rett foran The Kop.

I all rettferdighet har imidlertid Clinton Morrison vist at han har kapasitet til å score mot de røde.  Ved siden av målet for Palace har han nettet tre ganger mot LFC som angriper i Birmingham.  Nå er han tilbake på lån til klubben som rykket ned forrige sesong, men som likevel vant mot Liverpool på Selhurst Park.  Målscorer den gang, Andy Johnson, er skadet og det er også Jon Macken.  Det betyr at Dougie Freedman er ventet å være partner for Morrison.  Forsvareren Danny Butterfield og vingen Jobi McAnuff er i tillegg tvilsomme for hjemmelaget.

- Det at jeg har scoret fire ganger tidligere mot Liverpool gjør at jeg har ekstra selvtillit foran møtet med dem, sier Morrison.  - Jeg elsker å tirre opp publikum, og det beste ville være om jeg kunne scoret et hattrick.  Men det vil bli vanskelig.  De har et veldig godt lag.  Når alt komme til alt bryr jeg meg ikke om hvem som scorer, bare vi vinner.