Reina nærmer seg?

Den seriøse avisen The Times avviser at Liverpool skal være i ferd med å miste grepet om Reina-overgangen. Pellegrino-avgang bekreftet. FIFA etterforsker Kewell-overgang. Taus Stelios. Henchoz til Köln? Rekordsalg av Liverpool- DVD.

Ifølge den seriøse avisen The Times i dag er det alt som tyder på at José Manuel Reina blir Liverpool-keeper med det aller første. Avisen hevder å vite at en £6M avtale allerede er gjort, men at den ikke vil bli bekreftet før 1.juli, altså fem dager før deadline for å melde på spillere til den første kvalifiseringsrunden til Champions League. Rapporter i går tydet på at Liverpool var i ferd med å miste grepet om Reina-handelen, og at blant annet Arsenal hadde kastet seg inn i kampen om Villareals sisteskanse. Dette avviser The Times i dag.

 

Sitater fra Reina på Sky Sports sitt nettsted sent i går kveld, stemmer også godt overens med hva The Times skriver. Der uttalte blant annet Reina at han var i fyr og flamme over å skulle spille for Champions League-mestrene, og at han trodde spill i Premier League ville gi karrieren et nytt oppsving. Han ble også sitert på at han så frem til å spille sammen med Xabi Alonso og Luis Garcia neste sesong.

 

- Dette er kjempemessig for min karriere, og en stor utfordring for enhver spiller. Mine tre sesonger i Villareal har vært fantastiske, og jeg har blitt glad i klubben og er trist for at jeg må forlate den. Men dette er en enorm mulighet for meg.  Å spille for Europas beste klubblag, og en klubb med en slik historie som Liverpool, blir ikke enkelt. Men jeg tror jeg skal klare å respondere positivt på utfordringen, siteres Reina. 

 

- Jeg har spilt på britiske baner i tiden min både i Barcelona og Villareal. Atmosfæren er fenomenal, ja utrolig. Min første kamp på Anfield vil bli veldig følelsesladet. Benitez er en utmerket manager, og jeg er overbevist om at klubbens spanske spillere blir behandlet likt med alle de andre. Det blir utrolig morsomt å spille sammen med spillere som Xabi Alonso og Luis Garcia.

 

Pellegrino-avgang bekreftet

Liverpool FC har i dag for første gang offisielt bekreftet at Mauricio Pellegrino ikke vil få fornyet sin kontrakt, og forlater klubben med umiddelbar virkning. Argentineren kom til Anfield fra Valencia på en korttidskontrakt i januar. Han fikk 12 kamper for Liverpool, inkludert sesongens siste kamp mot Aston Villa på Anfield.

 

FIFA vil etterforske Kewell-overgang

I kjølvannet av rettsaken mellom Harry Kewell og Gary Lineker denne uken, kommer FIFA nå til å gå australierens overgang fra Leeds til Liverpool nærmere etter i sømmene, skriver The Independent. FIFA skal allerede ha begynt etterforskningen for å finne ut om noen av partene begikk ulovligheter i forbindelse med spillertransaksjonen. De ønsker å belyse om noen av klubbene har brutt FIFA sitt reglement når de forhandlet med Kewells personlige manager Bernie Mandic. Mandic er ikke en lisensiert FIFA-agent, og det er dette FIFA nå har hengt seg opp i. De skal ha fått utlevert dokumenter vedrørende overgangen av FA, som på sin side hevder at saken faller utenfor deres juridiksjon. Det er ventet at etterforskningen vil være over innen sesongen starter. I rettsaken denne uken kom det frem at Mandic hadde forhandlet med begge de involverte klubbene, etter at det ble klart at Harry Kewell var til salgs i 2003. Mandic på sin side, hevder at han ikke er bundet av FIFA sitt reglement som Kewells personlige manager, og det var hans bror, Nicolas, som signerte papirene i saken. Sistnevnte er lisensiert FIFA-agent.

 

Taus Stelios

Etter kampen Brasil – Hellas i Confederations Cup i går kveld, skal Boltons midtbanespiller Stelios Giannakopoulos ha blitt konfrontert med at han er linket til Liverpool av greske medier. Spilleren gjorde imidlertid sitt beste for å tone ned disse spekulasjonene.

 

- Jeg ønsker ikke å snakke om det, sa 30-åringen.

 

På direkte spørsmål om han kom til å spille for Bolton igjen etter sommerferien svarte grekeren bare: - Jeg har ett år igjen av kontrakten.

 

Henchoz til Köln?

Stephane Henchoz ble frigitt av Celtic etter sesongslutt. Nå kan den tidligere Liverpool-spilleren være på vei til Bundesliga og nyopprykkede Köln. 31-åringen uttaler til Sky Sports sitt nettsted at både retur til England og Tyskland er muligheter som han vurderer: - Det er interesse fra England, men Köln er en annen mulighet jeg har. Jeg vurderer fortsatt hva jeg skal gjøre, og har ikke bestemt meg.

 

Populær DVD

Liverpool FC slapp i dag årets sesong-DVD ut på markedet, og den har allerede rukket å bli den raskest selgende sports-DVD i historien! Allerede tidlig på morgenkvisten var 1200 kopier revet vekk fra hyllene, og mot slutten av dagen var 5000 eksemplarer solgt bare hos Woolworths-kjeden. Den tidligere rekorden for raskest selgende sports-DVD var ”Rugby World Cup Review 2003”, men den skal ha solgt bare halvparten av det Liverpools nyeste DVD gjorde på første salgsdag.

 

- Salget av Liverpools DVD ”Champions of Europe” har vært helt utrolig, sa en talsmann for Woolworths mot slutten av dagen. - Våre butikker har blitt oversvømt av fans som ville sikre seg en kopi. Champions League-finalen 2005 er nok historiens mest spennende fotballkamp, og folk ønsker å gjenoppleve den gang på gang.