Reina tror på ny CL-triumf

Jose Reina tror Liverpool kan vinne Champions League to år på rad. Dietmar Hamann beundrer Steven Gerrards målhunger. Anthony Le Tallec vil tilbake til Liverpool.

Liverpools nye målvakt, Jose Reina, tror de røde kan gjenta bedriften fra i fjor, og vinne Champions League to år på rad. Og det før gruppespillet er nådd! Han tar imidlertid ingenting for gitt mot de bulgarske mestrene i Sofia i kveld, og innser at de vil yte tøff motstand. Spanjolen mener imidlertid at Rafael Benitez er i ferd med å komponere en stall som er sterk nok til å løfta den store bøtta på nytt, på selveste 17.mai i Paris.

- Rafael Benitez har gjort utmerket arbeid i europacupene de siste sesongene, så jeg ser ingen grunn til at han ikke vil fortsette med det. Manageren vil gjøre seg enda mer bemerket i fotballkretser om han klarer å vinne Champions League igjen, og med denne spillergruppen tror jeg virkelig vi kan klare det. Jeg har tro på dette laget. Liverpool fortjener tittelen Europas mesterlag, slår keeperen optimistisk fast.

- CSKA Sofia står nå i vår vei med tanke på å nå gruppespillet. Denne bortekampen i Bulgaria er det som bekymrer meg mest. Den vil bli vanskelig, så vi må utvise stor disiplin for å gå videre. Så tidlig i sesongen er det vanskelig å si hvor farlige disse lagene vil være, legger han til.

Den nyinnkjøpte keeperen ser også frem til seriestarten i Middlesbrough på lørdag med store forventinger.
- Jeg føler meg komfortabel i klubben. De andre spillerne har gitt meg mye støtte, og har fått meg til å føle meg som en del av spillergruppen. Jeg er veldig glad for at jeg kom hit. Liverpool har alltid vært en klubb som har appellert til meg, lenge før de vant Champions League. Dette er en av Europas største klubber, og manageren har overbevist meg om at han bygger noe stort her. De spanske spillerne, og spesielt Xabi, overtalte meg også til å signere her, forteller Reina.

Gerrard imponerer Hamann
Dietmar Hamann kan muligens få starte kveldens kamp i Sofia sammen med Steven Gerrard sentralt på midtbanen. Nå slår tyskeren fast at hans unge kaptein har satt standarden for resten av sesongen, med sine mange mål fra midtbanen i kvalifiseringskampene. Gerrards scoring mot Kaunas medførte nemlig at scouseren ble den første Liverpool-spilleren i historien til å score i fem europacup-kamper på rad. Han står også bokført med hele sju scoringer på fire kamper så langt denne sesongen, og nærmer seg Michael Owens scoringsrekord for de røde i europacupene med stormskritt.

- Steven har vært helt utrolig så langt, og hver gang han får ballen er han troende til å score. Vi får håpe han fortsetter slik i resten av sesongen. En av hans største styrker er å sette opp og gjøre mål, og han ser ut til å være i toppform allerede. Hovedsaken er selvfølgelig at vi har suksess som et lag. Det betyr ikke noe hvem som scorer. Men vi ønsker selvsagt å gjøre så mange mål fra midtbanen som mulig, slik at vi kan ta noe av presset bort fra spissene. Steven har vist oss andre veien hittil, slår Hamann fast.

I likhet med lagkamrat Reina advarer han imidlertid sine medspillere mot å ta for lett på oppgaven mot CSKA Sofia i kveld.

- Nå som vi har nådd 3.kvalifiseringsrunde er det flere kvalitetslag med, så vi vet vi møter tøff motstand i kveld. De vil være bedre enn TNS og Kaunas, så det er viktig at vi går til verket med den rette innstillingen. Forhåpentligvis tar vi med oss et godt resultat hjem, slik at vi kan fullføre jobben på Anfield. Vi ønsker å starte ligasesongen på lørdag fulle av selvtillit, og dersom vi kan spille godt i Sofia vil det gi oss inspirasjon før kampen mot Middlesbrough.

Le Tallec vil tilbake til Liverpool
I et intervju med lokalavisen i Sunderland i dag, uttaler Anthony Le Tallec at han spiller helt og holdent med Sunderlands beste i tankene denne sesongen, men på sikt legger ikke franskmannen skjul på at han ønsker seg tilbake til Liverpool for å prøve og spille seg inn på laget der. 20-åringen slår fast at det er hovedmålet hans, og den eneste grunnen til at han takket ja til å spille for Sunderland på lån denne sesongen.

- Rafael Benitez mente dette ville være utfordingen jeg trenger.  Han sa jeg er en god spiller, men at jeg måtte forbedre meg ytterligere for å komme i betraktning i Liverpool. Derfor er jeg her nå. Benitez ville ikke selge meg, fordi han mener at min fremtid er på Anfield, sier Le Tallec.

Sunderland ønsket som kjent å kjøpe den unge franskmannen i januar, men 20-åringen avslo dette fordi han følte seg ønsket av Benitez i Liverpool.

- Jeg fikk spille i flere kamper for Liverpool i fjor, etter at jeg kom tilbake fra det mislykkede låneoppholdet i St.Etienne. Blant annet fikk jeg spille mot Juventus i kvartfinalen i Champions League. Det største øyeblikket i min karriere, slår han fast.

- Jeg fikk omtrent 15 kamper i fjor. I år håper jeg å spille flere kamper. Det vil gjøre godt for selvtilliten min. Jeg håper å forbedre både fysikken min, pasningene mine og scoringsraten min i løpet av dette året i Sunderland, avslutter han.