Reina vokter buret mot TNS?

Det er ventet at Liverpool stiller et sterkt lag mot TNS i morgen, og Rafa Benitez mer enn antyder at Jose Reina vil starte mellom stengene. Sissoko frykter ikke Everton-fansen. Akademilagets terminliste klar.

Liverpools nye £6 mill keeper Jose Reina er bookmakernes favoritt til å vokte buret når Liverpool entrer Anfield for å ta imot TNS i morgen kveld. Han skulle også ligge godt an i løypa til å bli Liverpools nye førstekeeper på permanent basis, skal man dømme ut i fra manager Rafael Benitez sine uttalelser på gårsdagens pressekonferanse.

- Kanskje blir han vår førstekeeper. Du kjøper ikke en ny keeper uten å vurdere hva du ønsker fra han. Men jeg er fornøyd med Dudek, og Reina må jobbe hardt for å vinne plassen. Jeg anser ham imidlertid som den beste keeperen i Spania, og nå også i England, uttalte Rafael Benitez på gårsdagens pressekonferanse.

- Jerzy er en god profesjonell spiller, og han vet han må jobbe hardere for å beholde plassen sin nå. Han er en flott person og en god keeper, og nå vet han at han må stå på enda mer ettersom jeg har kjøpt en ny keeper. Du vet aldri i fotball – det kan skje ting som gjør at jeg må bruke Jerzy igjen før man aner det, la manageren til.

Alt skulle dermed ligge til rette for Jose Reinas offisielle debut i Liverpool-trøya i morgen. Selv insisterer Reina på at konkurransen med Jerzy Dudek er noe Liverpool som klubb bare vil vinne på. – Jeg tror slett ikke at Jerzy Dudek har spilt sin siste kamp for Liverpool. Det viktigste er at det er en sunn konkurranse mellom Jerzy, Scott (Carson) og meg selv. Vi ønsker alle å spille, noe som er helt naturlig, og det skulle gagne laget. Som individuelle spillere vil vi gjøre vårt beste slik at vi ikke blir satt ut av laget, uttaler Pepe Reina om saken.

- Det tok lang tid før overgangen gikk i orden. Samtaler ble ført i omtrent tre måneder. Nå håper jeg bare fansen aksepterer meg. Nå skal jeg bare slå meg til ro her og lære mest mulig, legger keeperen, som altså kostet Liverpool £6 mill, til.

Sterkt lag mot TNS
Det ventes at Liverpool kommer til å stille et sterkt lag mot TNS i morgen. I følge Liverpool Daily Post er det bare Harry Kewell, Florent Sinama-Pongolle og Neil Mellor som er uaktuelle på grunn av restitusjon etter skader. I tillegg forventes heller ikke Antonio Nunez å være med i troppen, da han ser ut til å være nær en overgang hjem til Spania og Celta Vigo.

Sissoko frykter ikke Everton-fansens reaksjoner
Mohamed Sissoko vraket Everton og Chelsea til fordel for Liverpool. Nå er unggutten fra Mali forberedt på Everton-fansens vrede dersom han får spille i årets Goodison-derby.

- Jeg skjønner at Everton-fansen er sinte, men jeg kommer til å være lykkeligere på Anfield. Jeg er sikker på at Evertons supportere vil gi meg verbal juling under derbyet, men jeg er vant til å spille under mye tøffere klima hjemme i Mali. Vi har nådd et punkt i Afrika nå, hvor man risikerer dødsfall på tribunen i enkelte matcher, forteller Momo til Sky Sports sitt nettsted.

Sissoko avslører at det faktum at det var hans tidligere manager, Rafael Benitez, som ønsket hans tjenester for andre gang, gjorde avgjørelsen lettere å ta. – Jeg satte pris på Evertons tilbud. De snakket med Valencia, og siden med meg. Men jeg var ikke overbevist om at en overgang dit var det riktige for meg. Og når Rafael Benitez ønsket meg, bestemte jeg meg umiddelbart. Jeg kunne bare ikke takke nei til Liverpool. Dersom Rafa ikke var manager kunne det ha blitt annerledes, innrømmer landslagsspilleren.

- Han kjenner meg, og det betyr mye. Jeg vil gi alt for å utføre hans ordrer ute på banen, legger han til.

Sissoko tror stallen som Benitez er i ferd med å bygge vil være god nok til å kjempe om de gjeveste titlene den kommende sesongen. – Med stallen vi har nå kan vi kjempe om alt, og at Steven Gerrard forblir i klubben er bare fantastisk. Han er en av verdens beste spillere i sin posisjon.

Liverpool Daily Post skriver for øvrig at det ventes at Sissokos overgang til de røde er formelt i orden innen utgangen av uka.

U-laget åpner mot Cardiff
Terminlisten til Liverpools akademilag er klar, og Liverpool åpner sesongen med bortekamp mot Cardiff lørdag 20.august. Den første hjemmekampen går helgen etter, mot Ipswich, mens siste hjemmekamp er mot Nottingham Forest lørdag 22.april 2006. Liverpool spiller hjemme i det første Merseyside-derbyet for U-18 laget. Det skjer lørdag 1.oktober, mens returen er terminfestet til lørdag 4.mars.

U-18 laget skal også ut i treningskamper før seriestart. De begynner med å møte Wolves hjemme på akademiet tirsdag 2.august. Tre dager senere kommer Leicester på besøk. Begge kampene har avspark midt på dagen. John Owens tar også sitt lag med på en minitur til Spania fra mandag 8.august til lørdag 13.august, der de røde vil spille fire kamper med omganger på 30 minutter. Motstandere i disse kampene er fortsatt ikke bekreftet.

Den fullstendige terminlisten for U-18 laget finner du her.