Rekordjubileum for Riise

John Arne Riise blir tidenes yngste nordmann som spiller landskamp nummer 50. Michael Owen støtter angrepskollega Peter Crouch.

Halvt hundre for John Arne
Etter alle solemerker spiller John Arne Riise sin 50. landskamp for Norge til lørdag, mot Tsjekkia.  Da vil sunnmøringen være 25 år og 48 dager.  Det gjør at han er tidenes yngste som når denne milepælen blant norske fotballspillere.  Han er 216 dager yngre enn knallharde Svein Grøndalen var det i sin tid.  De neste på listen er John Carew, Erik Thorstvedt, Erik Mykland, Øyvind Leonhardsen og Stig Inge Bjørnebye.

- Det at jeg er tidenes yngste, hvis jeg blir tatt ut på lørdag, er utrolig inspirerende, sier John Arne til NTB.  – Det er en stor ære.  Da jeg spilte min første, tenkte jeg at det tar laaang tid å runde 50, men nå er jeg der og det føles veldig godt.


Mer støtte til Crouch
Michael Owen er den siste som går ut og støtter Peter Crouch.  Den høye angriperen har blitt utsatt for piping under sitt spill for England, og foran privatkampen mot Argentina snakker Michael Owen ut om det som kan bli hans spisskollega: - Han er en veldig god spiller.  Kanskje mangler han selvtillit og behøver en god kamp eller en scoring.  Han er en gutt som kanskje blir litt påvirket.

- Noen blir vant til kritikk, men for ham tror jeg ikke det hjelper, for å si det sånn,

- Det vil bli mange som blir overrasket når han finner nettmaskene igjen, og starter å spille veldig bra, men i likhet med meg er det like mange som ikke vil bli det minste overrasket.

- Peter er en annerledes type og Premier League er blitt annerledes de siste årene.  Jeg vet hva manageren ønsket da han kjøpte Peter Crouch, siden jeg snakket med ham selv.

- Han er en type som kan skape vansker for spesielle forsvar, på bortebane, hjemme, og han gir det en annen dimensjon.