Rekordmange får se Champions League finalen

Så mange som halvannen miliard mennesker kan følge finalen i Istanbul. Benitez vil skape egne legender. Liverpool trener ikke straffespark. Reisebyrå gjør helomvending og skaffer nøytrale billetter.

Onsdagens finale mot AC Milan kan bli sett av 1.5 milliarder tv-seere. Det er rekordmange. Den forrige rekorden kom for to år siden da 1.35 milliarder kunne se Milan kamp mot Juventus. UEFA har solgt rettighetene til 233 land, inkludert Mongolia, Belize, Swaziland og Chad. 53 land i Afrika vil sende kampen, 58 i Nord og Sør-Amerika, 55 i Europa 32 i Asia, 13 i Midt-Østen og 22 i Oseania.

Det er planlagt store supporterfester over hele verden når Liverpool har mulighet til å hente hjem bøtta for femte gang om ei lita uke. Spikersuppa i Oslo bil bli farget rød den 25. mai – og over det ganske land vil det bli arrangert lokale tilstelninger for å feire våre første E-Cup finale på 20 år. 100.000 røde er ventet i sentrum av Kuala Lumpur når kampen starter klokken kvart på tre om natta! Følg med for mer info på liverpool.no for hvor omkring her på berget det blir røde fester. Send oss noen ord til [email protected] dersom dere planlegger Liverpoolfest på et utested i nærheten av deg.

 

Vil skape egne legender

Benitez er kjent med klubbens stolte fortid og de fire andre finalene vi har vunnet. Spillerne fra den tiden er for lengst helter og legender blant supporterne. Nå ønsker han å skape nye røde legender. – Jeg opplevde litt av den samme situasjonen i Valencia. Da jeg ankom klubben snakket media alltid med tidligere spillere og om trofeer som var vunnet tidligere. Da vi begynte å vinne trofeer selv stoppet det og alle ville snakke om det nye laget. Vi har alle respekt for de eldre spillerne, men jeg håper noe av det samme kan skje med Liverpool. Dette er vår sjanse til å skape nye legender.


Manageren vil enda ikke si noe mer om hvem han har tenkt å spille på topp. De fleste regner med at spissplassen er den eneste plassen hvor Benitez fortsatt ikke helt har bestemt seg for. Cissé startet lørdag og scoret to ganger, mens en ineffektiv Baros lenge satt og fulgte kampen fra benken. – Jeg har ikke bestemt meg for laget enda. Jeg foretrekker å jobbe med spillerne frem til siste trening. Sammenlignet med ligacupfinalen er vi sterkere med både Alonso og Cissé tilbake. Det gir oss flere valg.

 

 Trener ikke straffespark

Benitez sier Liverpool ikke kommer til å trene straffespark foran Champions League finalen. Forrige gang de røde vant den prestisjetunge turneringen skjedde det nettopp etter en spennende duell fra krittmerke. – Slik jeg ser det er det viktigere at spillerne føler seg i bra form på finaledagen, ikke om de har scoret på straffespark på treningen. Du kan være verdensstjerne på trening, men det er noe helt annet når du spiller foran et stort publikum. Personlig liker jeg å forbedrede meg til kampen uten å tenke på at det kan bli avgjort på straffespark. Jeg tenker bare på å vinne kampen. Kanskje vil jeg begynne å tenke på hvem som skal ta straffer dersom det går til ekstraomganger.

LFC trente foran pressekorpset på Anfield i dag. Laget flyr ut til Istanbul mandag for å akklimatisere seg.

 

Sommerferien blir kort for Xabi Alonso og Luis Garcia. Begge er tatt ut i den spanske landslagstroppen mot Litauen og Bosnia i juni.

 

Får kun nøytrale billetter

Daglig leder i Downhill Travel, Kjetil Karlsen, har kontaktet oss etter noen stormfulle dager. Etter at vi i forrige uke kunne avsløre at Downhill og flere andre norske reisebyråer selger Milan-billetter til norske røde, kan han i dag opplyse at alle som reiser med dem nå vil få mulighet til å bytte billetter til nøytral sone. Karlsen regner da med at alle problemene med segregering er ute av verden. De har fortsatt noen ledige plasser igjen på opplegget deres.

Formann i Supporterklubben, Pål Christian Møller, sier denne helomvendingen er gledelig og han håper nå problemene for dem som reiser med Downhill er løst. Supporterklubben kjenner imidlertid fortsatt til at norske byråer tilbyr Liverpoolsupportere Milan-billetter og råder alle til å takke nei til den type billetter. I verste fall kan man bli avvist fra å komme inn. Vær spesielt oppmerksom på billetter som er merket ”Finalist South”. Dette er billetter UEFA har avsatt til det italienske publikum.
Etter det vi forstår vil det uansett kamputfall onsdag bli en rød kveld i Istanbul. AC Milan skal ha returnert 5.000 billetter til UEFA og engelskmennene vil være i stort flertall på Olympiastadion.