Reservene i ny kamp i kveld

Vladimir Smicer vil håpe å spille seg inn på laget mot Birmingham. Keeper fra Australia på prøve, da juniorene tapte igjen. Alou Diarra scoret også i Frankrike. LFC venter på klarsignal for stadionutbygging.

En plass på førstelaget ”ledig”

Etter det vi forstår vil Luis Garcia sone karantene for fem gule kort mot Birmingham til lørdag.  I praksis vil det si at en plass på høyrekanten kan bli ledig til møtet på St. Andrews.  Vladimir Smicer er ventet å spille i kveldens reservelagskamp borte mot West Bromwich.  Tsjekkeren har spilt i henholdsvis 30 og 45 minutter i de to foregående reservelagskampene, og vil trolig starte mot WBA.  Han vil håpe å bevise Rafael Benitez at han er i bra nok form til å få tillit allerede førstkommende lørdag.  Antonio Nunez er en annen som kan presse seg inn på laget, og som også kan få kamptrening i The Midlands.

En rekke spillere vil være involvert med landskamper denne uka, det være seg på U21 eller seniornivå, og det vil sette sitt preg på mannskapet som Hugh McAuley disponerer i kveld.  Likevel er det ventet at reserver som Smicer, Nunez, Pellegrino, Warnock, Le Tallec og Otsemobor får spilletid.  Harry Kewell har, ifølge kilder i Australia, slitt med en betennelse i akillesen de siste dagene og ikke fått trent skikkelig på en ukes tid.

 

Liverpool vurderer keeper

Liverpools juniorlag befestet sin posisjon på bunnen av tabellen, da man på lørdag tapte 0-1 borte mot Manchester United.  Trener John Owens mente det hadde vært en jevn kamp, men at man igjen led under mangelen av å kunne omsette sjanser i scoringer.  Owens kunne også fortelle at klubben vurderer å hente inn enda en ung keeper:  - I mål hadde vi Caleb Patterson, som er på prøvespill fra Australia.  Han gjorde det rimelig bra, og vi må ta en hurtig avgjørelse angående ham.

 

Alou Diarra imponerer

Alou Diarra headet inn det første målet da Lens vant 2-0 borte mot Paris St. Germain i går.  Den store midtbanespilleren har spilt fast i Ligue 1 gjennom hele sesongen, og ble av avisen L’Equipe vurdert som en av de beste i denne kampen.

Carl Medjani spilte hele kampen da Lorient spilte 1-1 mot Laval.  Utlånte Medjani har spilt 13 kamper i Ligue 2 denne sesongen, på et Lorient som ligger på 16.plass blant de 20 lagene i den nest høyeste divisjonen i Frankrike.

 

Liverpool venter på stadionpenger

I samarbeid med de lokale myndigheter har Liverpool FC søkt om et tilskudd på £20M fra North West Development Agency (NWDA).  Dette er penger som skal bidra til fornyingen av det tilstøtende området rundt den nye og planlagte stadion i Stanley Park.  NWDA har tidligere forsinket prosessen ved å prøve å få gjennomslag for en stadiondeling mellom Liverpool og Everton, noe som endelig er blitt avvist av klubbene, og godtatt offentlig.

Liverpool håper å ha klart en ny arena innen sesongen 2007/08, men det krever at man snart kommer i gang med selve byggingen.  Den planlagte utgiftene har økt fra en opprinnelig kalkyle på £80M til om lag £130M, men Liverpool og Rick Parry er uansett fast bestemt på at det hele skal iverksettes, og da helst så fort som mulig:  - Vi håper inderlig at vår søknad snart blir vurdert siden det er helt vesentlig i forhold til å få et vellykket resultat angående stadionbyggingen.

Den lokale politikeren Peter Kilfoyle skylder utsettelsene på NWDA, og siker at saken vil bli oversendt regjeringen dersom det snart ikke blir noen avgjørelse.