Resignert Rafa

En resignert Rafael Benitez var skuffet over å ha tapt den sjansefattige forestillingen på St. James' Park, men nektet å legge skylden for baklengsmålet på den unge målvaktsdebutanten Scott Carson.

Det var en resignert Rafael Benitez som ble intervjuet av Sky Sports etter at Laurent Robert hadde senket Liverpool på St. James’ Park i ettermiddag. I en svak  og svært sjansefattig forestilling var vertene det klart beste laget, og et fantastisk frispark fra franskmannen ble til slutt den tellende forskjellen mellom lagene.

 

Benitez ble tvunget til å gjøre en rekke endringer på laget før kampen på grunn av de mange skadene i troppen, noe som blant annet medførte at 19 år gamle Scott Carson fikk sin debut mellom stengene etter overgangen fra Leeds.

 

- Det har vært en skuffende dag. Vi slapp kun inn ett mål, og sjansene i kampen kom så og si utelukkende fra dødballer. Det var en kamp nesten blottet for målsjanser. Vi spilte bra til tider, men kom aldri noe særlig fremover på banen og inn i deres målfelt. Ingen av lagene skapte noe særlig fremover, men de scoret et meget bra mål uten å skape særlig mye mer, slo spanjolen fast etter matchen.

 

Benitez nektet å klandre den unge målvaktsdebutanten Carson for scoringen. Den unge keeperen fikk fingertuppene på frisparket til Robert, men kunne likevel ikke hindre at det snek seg inn oppe i krysset i keeperhjørnet. Benitez mente at hans unge målvakt hadde fint lite annet å henge fingrene i.

 

- Jeg kan ikke klandre vår keeper for noe som helst. Det var kun et par-tre ganger han måtte fange ballen. Vi snakket om Roberts frispark på forhånd, men noen ganger klarer du rett og slett ikke å stoppe skudd som det der. Jeg vil aldri klandre min keeper for å slippe inn scoringer av et slikt kaliber.

 

Vareopptelling før Leverkusen

Benitez håper nå at han får sin skadede trio, Harry Kewell, Dietmar Hamann og Jerzy Dudek, klar til bortekampen i Champions League mot Bayer Leverkusen på onsdag. Fernando Morientes, som heller ikke var å finne i startoppstillingen i dag på grunn av en lyskeskade, er som kjent ikke spilleberettighet for Liverpool i denne turneringen.

 

- Dudek kunne ikke spille i dag. Hamann og Kewell har også problemer med skader, i likhet med Morientes. De tre førstnevnte har ikke større problemer enn at de skulle være spilleklare til møtet med Leverkusen, uttalte Benitez.

 

- Jerzy ønsket faktisk å spille mot Newcastle i dag, men han følte fortsatt smerte i leggen på trening, så jeg valgte å bruke Scott Carson i stedet. Jeg håper Dudek vil være smertefri og klar til kamp i løpet av et par-tre dager, men vi får bare vente og se, la han til.

 

Skuffet over borteformen

Liverpools manager mener også etter tapet i Newcastle at det nå er alfa og omega at man får orden på borteformen, og starter å vinne kamper også på fremmed grunn, skal man klare den viktige fjerdeplassen i Premier League.  Spanjolen var av den formening at hans lag var i ferd med å få med seg poeng fra nord-øst da skjebnen slo til, og ga hjemmelaget det billige frisparket som Robert sendte i nettmaskene.

 

- Vi vet vi har en anstrengt skadesituasjon, og jeg prøvde før kampen å reorganisere troppene ved å bruke de beste spillerne jeg hadde til rådighet. Jeg syntes vi spilte en god førsteomgang og kontrollerte kampen, men vi kom ikke nok frem på banen til å skape særlig med målsjanser. I andre omgang hevet Newcastle sin pasningskvalitet, og tok over kontrollen på kampen. Men det var fortsatt ikke mange sjanser å registrere. De scoret så fra et frispark som etter min mening var feilaktig idømt, men det er liten vits i å dvele mer ved det.

 

- Jeg er skuffet over at vi fortsetter å tape kamper med ett mål og ikke spiller bra på bortebane. Det blir vanskelig for oss å redusere gapet opp til Everton om vi ikke begynner å vinne kamper på fremmed grunn. Det er fortsatt mange poeng å spille om, og vi må fortsette å kjempe for fjerdeplassen. Men nå har vi en viktig Champions League kamp på onsdag, og vi må konsentrere oss om å få med oss et godt resultat fra Leverkusen.

 

Souness med ros til Robert

Den tidligere Liverpool-stjernen Graeme Souness kunne i dag faktisk innkassere sin aller første seier som manager mot sin gamle arbeidsgiver, og var naturlig nok henrykt over resultatet. Etter kampen fremhevet han målscorer Laurent Robert som tungen på vektskålen.

 

- Dette var en flott seier for oss. Jeg syntes Liverpool var best de første 20 minuttene, men etter det presterte vi bedre. Det var et spesielt flott mål som avgjorde kampen, og vi vet at Laurent er kapabel til å servere slike frispark. Han hadde også et par andre bra forsøk, som keeper ville ha fått problemer med om de hadde truffet mål. Jeg syntes deres keeper gjorde en bra jobb som i det heletatt klarte å være borti ballen, for det var et meget bra skudd. Robert gjorde også en svært bra kamp ellers, og i tillegg gjorde Alan Shearer en utmerket kamp. Jeg har et elske-hate forhold til Laurent. Noen ganger for du bare lyst til å klemme han, andre ganger får du lyst til å denge han. Men i dag kjempet han om hver en ball, og ga alt for klubben sin, uttalte en humørfylt Newcastle-manager.

 

Også Alan Shearer, som spilte sin 400. Premier League kamp i dag, var overlykkelig over at de tre poengene ble igjen i nord-øst.

-  Vi har spilt bra i det siste, og jobbet hardt. I dag mener jeg at vi fikk som fortjent. Vi spilte virkelig bra, og det var et fantastisk mål fra Robert som avgjorde det hele i vår favør. Han kan til tider være en frustrerende medspiller, men han har en bedre venstrefot enn de fleste, og når han skyter som han gjorde i dag er han nærmest ustoppelig, uttalte Newcastle-kapteinen.