Riise mot 150 ligakamper

John Arne Riise gjør sin ligakamp nummer 150 for Liverpool, om han kommer på banen lørdag. Gerrard trodde ikke han skulle bli proff. Queudrue linkes.

John Arne Riise ligger an til å spille sin ligakamp nummer 150 for Liverpool mot Portsmouth på lørdag. Det krever imidlertid to ting. For det første må han ikke pådra seg noen form for skade under spill for Norge mot Tsjekkia i kveld. For det andre må han få Rafael Benitez sin tillit mot Pompey.

Riise ble som kjent hentet til Liverpool fra Monaco av Gerard Houllier i 2001. Han kostet de røde £4M. I løpet av sine 149 ligakamper for Anfield-klubben har han aldri blitt utvist, og han har bare pådratt seg fire gule kort. En meget god disiplinærstatistikk. Sunnmøringen står så langt bokført med 19 ligamål. Totalt sett har han spilt 222 kamper og gjort 22 mål for de røde. Han har vunnet Champions League, supercupen to ganger, ligacupen og FA Charity Shield etter overgangen til Merseyside.

Gerrard fryktet han ikke skulle klare å bli proff
Steven Gerrard har overfor Sky Sports sitt nettsted avslørt at han en periode aldri trodde han skulle klare å bli profesjonell fotballspiller, fordi han var så liten av vekst.

- Jeg var hele tiden liten for alderen, og fryktet jeg aldri skulle bli stor og sterk nok til å slå igjennom på topplan. Jeg slet mye med det i ungdommen, og deretter fikk jeg problemer med kne og rygg på grunn av rask vekst.

- Det var dager jeg våknet opp og var fast bestemt på å gi opp fotballen, fordi jeg ikke trodde jeg skulle nå mine mål.

Liverpool-kapteinen takker også sin far og sin bror for at de holdt han i nakkeskinnet i ungdomsårene.

- Min eldre bror hadde selv erfart farene som lurte på gata i Huyton, og han visste også at jeg hadde en mulighet innen fotballen. Min far ba broren min om å holde meg borte fra trøbbel. Jeg var ikke skoleflink, og uten fotballen ville jeg ha slitt. Jeg kunne fort ha havnet på skråplanet, innrømmer han.

Queudrue linkes
I tillegg til Chris Riggott linkes Liverpool også til en annen Middlesbrough-spiller i britiske medier i dag.  Det hevdes nemlig at Rafael Benitez har venstrebacken Franck Queudrue på blokka.