Riise trives ikke på Riverside

Trass i at han scoret seiersmålet for Liverpool der i 2002, synes John Arne Riise at turer til Middlesbrough er tøffe. Alves med lengre kontrakt i Sevilla. Aragones kritisk til Benitez. Kirkland slipper til.

Siste gangen Liverpool innkasserte en seier i Middlesbrough var i mars 2002, da John Arne Riise scoret seiersmålet. Nå satser sunnmøringen på en gjentagelse. Etter noen viktige sommerkamper der Liverpool har gjort mange mål, forteller den norske landslagsspilleren om en tropp stinn av selvtillit.

- Vi scorer mange mål om dagen, og det er jo viktig i fotballkamper. Vi jobber hardt, og har forbedret oss som lag, forteller en Riise som så langt avslører at han er mest imponert over Steven Gerrards scoringsform.

Til liverpoolfc.tv forteller Riise at han synes ferien ble i knappeste laget denne sommeren, men at han nå ser frem til en ny ligasesong.

- Middlesbrough blir ingen lett kamp, og Riverside er ikke akkurat min favorittbane. Vi må prøve å starte bra, og få et godt resultat der oppe. Det er alltid hardt å vinne oppe i nordøst, men jeg husker vinnermålet mitt for drøye tre år siden, forteller han.

- De har kjøpt Yakubu, som er en livlig spiss som er vanskelig å spille mot, men vi har noen gode stoppere som kan håndtere han, legger han selvsikkert til.

- Vi må forbedre oss fra i fjor, og på en måte er det godt å starte med bortekamp i ligaen, for får du en seier på bortebane vil det gi laget selvtillit. Vi vet vi spiller bra på hjemmebane, der vi har supporternes støtte. Nå må vi også prestere på utebane. Jeg tror hovedårsaken til at vi var så ujevne på bortebane i fjor ligger i alle skadene vi hadde. Det var kamper vi burde ha vunnet lett, men som vi likevel tapte. I år må vi stå sammen og spille som et lag i bortekampene også, og det er det vi jobber mot nå, avslører han.

Riise mener at Liverpool har en god tropp nå, og tror at Benitez vil rotere mer på troppen denne sesongen.
- Spillerne som manageren har hentet inn er gode og profesjonelle spillere som har funnet seg godt til rette. Så det ser bra ut. Dersom vi kan unngå så mange skader, kan vi kjempe helt i teten. Som alle gode lag trenger vi selvsagt litt flaks på veien, men jeg tror vi kan tette luken til topplagene.

Selv var Riise en av få spillere som klarte å unngå alvorlige skader i fjor. Sunnmøringen var også godt fornøyd med sitt jevne spill, i motsetning til den foregående sesongen. – Jeg spilte i mer eller mindre samtlige kamper, og jeg er først og fremst en lagspiller. Dersom jeg spiller dårlig, gjør det ikke noe så lenge laget vinner. Men jeg ønsker selvfølgelig å spille bra i alle kamper.

Etter å ha gjort åtte mål i fjor, håper Riise å komme opp i tosifret antall denne sesongen. Men han innrømmer det avhenger av om han blir foretrukket på backen eller som kantspiller på midtbanen. – Et av mine fortrinn er at jeg kan spille i flere posisjoner, noe som gir både meg og manageren flere muligheter. Jeg håper jeg får spille like mye som i fjor, og forbedre meg ytterligere som spiller. Etter å ha vunnet mesterligaen, ønsker jeg mer enn noe annet å vinne ligaen nå. Det kan la seg gjøre i år. Slikt vet du aldri. Vi trenger en god start, fordi vi vet det blir mange tøffe kamper, også mot de mindre fasjonable klubbene, avslutter Riise.

Alves med lengre Sevilla-kontrakt
Liverpool-linkede Daniel Alves har sikret seg spansk statsborgerskap, og som en del av denne prosessen har brasilianerens kontrakt med Sevilla blitt forlenget med to år. Han er nå bundet til Sevilla frem til juni 2011, men hans lønn og utløselsesklausul forblir den samme.

Aragones liker ikke innkjøpspolitikken til Benitez
Selv om han har kalt inn fire spillere fra Liverpool til Spania-troppen som skal møte Uruguay til vennskapskamp, medgir Spanias landslagssjef Luis Aragones at han ikke liker at landets beste spillere tjener til sitt daglige brød i utlandet. Uttaket av Xabi Alonso, Jose Reina, Luis Garcia og Fernando Morientes medfører at en utenlandsk klubb for første gang i historien er representert med flest spillere i Spania-troppen. Landslagssjefen hadde foretrukket at spillerne hadde blitt hjemme og spilt for Spanias beste klubber i stedet, og trekker frem Rafael Benitez som den store syndebukken når det gjelder å utarme den spanske ligaen.

- Jeg skulle ønske de spilte i Spania i stedet, og deltok i Champions League for spanske klubber. Det kan være positivt for en spiller å bli hentet til en klubb som Liverpool, men vi snakker her om spillere som spilte for klubber som Real Madrid og Barcelona. Å lære andre fotballkulturer å kjenne kan være berikende, men jeg tror det ville vært bedre for Spania om de spilte her, sier Aragones.

Aragones forklarer også hvorfor han etter langt fravær igjen fant en plass til Fernando Morientes i troppen.
- Målscorere kan gå gjennom perioder hvor ting ikke går deres vei, men jeg har fulgt Morientes i det siste, og ting er i ferd med å snu for han. Han har alltid spilt bra for Spania, han har rutinen, og er viktig for oss både med tanke på hans egenskaper som målscorer og tilrettelegger.

Kirkland blir foretrukket
Chris Kirkland gjør trolig sin ligadebut for West Bromwich mot Manchester City i morgen, ettersom hans argeste konkurrent til keeperplassen i Midlands-klubben, Russel Hoult, er uaktuell med en lyskeskade. Dermed ser han ut til å få etterlengtet kamptrening fra første spark på ballen i sitt låneopphold.