Riise: - Vi skal gi alt

Liverpool skal arbeide som løver og slåss som tigrer i Istanbul. Liverpool nr. 3 på inntektsiden i Premier League, og dermed gått forbi Manchester U. Hamann til Confederations Cup. Nye overgangsrykter.

John Arne Riise og Liverpool er godt i gang med forberedelsene til neste ukes Champions League-finale. Nordmannen insisterer på at han og lagkameratene skal gjøre alt for å vinne den gjeveste e-cupen for femte gang.

- Vi skal jobbe som løver og slåss som tigrer. Det er sesongens siste kamp og den største kampen i vår karriere. Så vi kommer til å gi alt. Bare ved å se på guttene på trening, så er det en slik mentalitet at vi på ingen måte kommer til å tape dette. Man ønsker alltid å kunne skrive historie for den klubben en spiller for. Nå er hele laget kun én kamp fra å gjøre det. Vi vet at det blir en tøff kamp, men vi kan ikke stoppe å tenke på at dersom vi vinner, vil det skrives historie. Det vil være en drøm som går i oppfyllelse for hver enkelt spiller her. Å ha en slik sjanse til å havne sammen med de store navnene som har representert denne klubben, er over mine villeste fantasier. Champions League er det største man kan vinne innen klubbfotballen. Bare det å få lov til å være involvert i finalen, vil bli det største øyeblikket i min karriere.

 

Liverpool nr. 3 på inntektstabellen

Uoffisielle tall fra Press Association i England viser at Liverpool ligger på en 3.plass på en oversikt over inntekter for 2004/05. Her er billettinntekter og salg av supportereffekter ikke inkludert. De røde har en økning i inntektene på 48% i forhold til sist sesong, og er kun én av 10 Premier League-klubber som ikke får mindre i tv-penger og prispenger.  Deltagelsen i Champions Leagye har sørget for at inntektene har kommet opp i £47,4M (32,1M i 2003/04), nok til å gå forbi Manchester United. Vinner Liverpool Champions League-finalen, kan man plusse på ytterligere £2M og dermed passere Arsenal på 2.plass, så sant London-laget ikke vinner lørdagens FA-cupfinale, noe som gir Arsenal ytterligere £1M. Liverpools inntekter er satt sammen av £28,9M fra Premier League, foreløpig £18,2M i Champions League og bare £300000 i Carling Cup. Chelsea står oppført med totalt £50,8M, Arsenal £48,7M, Manchester United £44,4M og Everton £28,3M. I Champions League er også inntektene prestasjonavhengig, i tillegg til at markedspengene der fordeles etter formelen 40% til ligavinner, 30% til ligatoer og 15% til nr.3 og 4 i Premier League.

Hamann til Confederations Cup
Dietmar Hamann ser ut til å få en landskamp for Tyskland for første gang under Jurgen Klinsmann etter å ha blitt tatt ut i troppen til Confederations Cup.
- Han aksepterte umiddlebart vår avgjørelse om å prøve ut yngre spillere. Han har vært eksemplarisk for Liverpool. Hans tekniske og strategiske egenskaper passer godt inn i vårt system, sier Klinsmann, som tidligere har tatt ut 31-åringen, men Liverpool-spilleren måtte da trekke seg grunnet skade.
Confederations Cup spilles i Tyskland 15.-29.juni og arrangørlandet møter Australia, Tunisia og Argentina i gruppespillet. Tyskland varmer opp til turneringen med treningskamper mot Bayern Munchen 31.mai, nord-Irland 4.juni og Russland 8.juni. Så det ser ut til å bli lite ferie på Didi denne sommeren også. Pre-season begynner som kjent 27.juni, men det er fortsatt usikkert om midtbaneankeret spiller i Liverpool neste sesong.

 

Overgangssrykter

Etter det Liverpool Echo erfarer, er Rafael Benitez på utkikk etter to kantspillere og en sentral midtbanespiller. Ifølge tabloidavisa The Mirror skal Benitez være interessert å bytte Milan Baros med Valencias 20-årige midtbanespiller Mohammed Sissoko. Sistnevnte avis skriver også at Everton fortsatt kan tenke seg å kjøpe Djimi Traore for £2M