Robson vil ha Kirkland permanent

Bryan Robson ønsker å kjøpe Chris Kirkland til sommeren. Liverpool med bud på ung Hull-ving. Hull ønsker John Welsh i bytte. Carragher har slitt med ankelskaden i to måneder.

Chris Kirkland er ikke med i Englands tropp mot Argentina på grunn av skade, men den nye skaden har ikke skremt West Bromwich-manager Bryan Robson. Han har benyttet helgen til å ytre ønske om å skrive permanent kontrakt med den utlånte Liverpool-keeperen. Det vil i så fall skje i løpet av sommeren.

WBA-manageren har vært imponert over innsatsen til den store keeperen så langt, og angrer nok ikke et sekund på at han hentet Kirkland på lån for sesongen. Kirkland har for øvrig også kjøpt eiendom i området, og indikerer vel selv også dermed at han er åpen for en mer varig arbeidsavtale i Midlands.

- Vi får se hvordan tingenes tilstand er ved sesongslutt, men vi skulle i alle fall ønske at vi kunne beholde han, uttaler Robson til lokalavisen i Birmingham.

- Jeg tror ikke det er noe problem for Chris å spille for en klubb som ikke er med i Champions League. Jeg tror ikke det betyr så mye utviklingsmessig for keeperposisjonen. Jeg kan heller forstå utespillere som stiller krav om å spille på topp internasjonalt nivå, legger han til.

- Chris har ofret seg for klubben etter at han kom hit, og har til og med kjøpt hus i området og flyttet familien sin ned hit. Det er et godt tegn for oss, slår Robson fast.

Kirklands gode spill for ”Baggies” kan imidlertid også ha fått andre klubber til å bli interesserte i keeperen, selv om noen fortsatt vil stille spørsmålstegn omkring hans hyppige skadeavbrekk.

Kirkland skal ha fortalt Birmingham Mail at han er rede til å diskutere en permanent overgang til West Bromwich, så snart låneavtalen opphører ved sesongslutt. Men dette vil nok avhenge av hvorvidt WBA fortsatt er en Premier League-klubb.

Liverpool med bud på Hull-ving
Hull Citys formann Adam Pearson uttaler i dag at Liverpool må øke sin verdsetting av tenåringsvingen Paul Anderson, om de røde skal ha forhåpninger om å knytte til seg 17-åringen. Han påstår samtidig at Liverpool allerede har fått avslag på ett bud på vingen.

Trener Paco Herrera skal ha blinket ut Anderson etter å ha finstudert 17-åringen under prøvespill tidligere denne sesongen. Etter interne diskusjoner i Liverpool om hvor mye penger man skal bruke på en uprøvd reserve virket det som om en overgang for Anderson var avblåst i forrige uke. Men Hull hevder nå altså at Liverpool har gjenopptatt interessen med et formelt bud.

Hull sier også at de ønsker utlånte John Welsh på permanent basis som en del av en eventuell overgang for Anderson. Ettersom Anderson vil stå uten kontrakt ved sesongslutt, forventer ikke de røde å måtte betale særlig mye for en spiller som så langt ikke har førstelagskamper på baken.

- Vi mottok et bud på fredag. Vi var ikke fornøyde med det, da vi ikke ønsker å selge, siteres Hull-formann Pearson i dagens Liverpool Echo.

- Men dersom gutten ønsker å dra til Liverpool, og tilbudet er godt nok, vil vi gjøre det fordi John Welsh er en ekstremt god spiller, legger han til.

Anderson kan dermed bli neste navn på listen over unge talenter som Herrera henter til Liverpool denne sesongen.



Carra har slitt med ankelen lenge
I følge Liverpool Echo er ikke ankelskaden Jamie Carragher måtte ha injeksjon for etter Aston Villa-kampen av nyere dato. Midtstopperen skal ha slitt med skaden i hele to måneder, og skal ha tøyd smerteterskelen i flere kamper. Det var Carragher selv om ikke ønsket å forverre situasjonen ved å spille i en betydningsløs landskamp, skriver Bascombe.

Bascombe skriver også at Stephen Warnock var skuffet over å ikke være inkludert i Englands-troppen igjen, etter å ha vært involvert med landslaget ved de to foregående anledningene.