Rød kveld i Madrid

Luis Garcia scoret hattrick og Fernando Morientes kom også på scoringslista da Spania slo Slovakia 5-1 i play-off. Tap for John Arne Riise og Harry Kewell. God kamp av Steven Gerrard da England beseiret Argentina.

Noen av kanskje overrasket da Luis Garcia var den av Liverpools fire spillere i den spanske landslagstroppen som fikk starte i den viktige play-off kampen mot Slovakia.  Lille Luis kan imidlertid ha fått sitt internasjonale gjennombrudd da han scoret tre mål i Spanias 5-1 seier  I tillegg var det et innlegg fra Garcia som skaffet straffespark da en forsvarer handset og Torres scoret fra merket.  Da glemte en fort at en svak tilbakepasning fra Luis Garcia var forspillet til gjestenes trøstemål.  Med en mann mer på banen den siste halve omgangen pøste Spania på og Slovakia var heldige som slapp med fem baklengs.  Garcia forlot gressteppet på Vicente Calderon til stående applaus, og innbytter Fernando Morientes var på banen i tre minutter før han headet kontakt inn 5-1 på et innlegg fra Vicente.  Xabi Alonso var involvert i 4-1 målet og hadde et bra innhopp etter at han kom inn etter 66 minutter.  Målene til Garcia var en heading i krysset etter corner, fin demping og kontrollert avslutning på et fremspill dypt inne i feltet, og effektiv avslutning da han kom foran sin mann ved fremre stolpe på et flatt innlegg.  José Reina var ubenyttet reserve.

John Arne Riise spilte hele kampen da Norge tapte 0-1 for Tsjekkia på Ullevaal, da den tidligere røde Vladimir Smicer igjen scoret på landslaget.  Et fortjent tap og samtidig et meget dårlig utgangspunkt foran returen i Praha til onsdag.  Harry Kewell fikk også 90 minutter da Australia tapte 1-0 i Montevideo mot Uruguay.

I privatlandskampene gnistret det mest i Geneve, da to sene mål fra Michael Owen snudde kampen til 3-2 i Englands favør mot Argentina.  En glimrende cross fra Steven Gerrard var forspill til 2-2, og Liverpools kaptein var god gjennom hele kampen.  Peter Crouch kom inn etter 81 minutter.  Frankrike og Tyskland spilte 0-0, og Djibril Cissé ble byttet inn etter 67 minutter.