Same procedure?

Alle kampene mot Chelsea forrige sesong var tette og jevne, og kveldens kamp på Anfield blir trolig det samme. Neil Mellor nærmer seg comeback etter skade.

Laget mot Chelsea
Liverpool tapte knepent begge ligakampene mot Chelsea forrige sesong, og ”mistet” Ligacupen med et sent selvmål som ga ekstraomganger i Cardiff.  I Champions League var det bare målet til Luis Garcia som skilte lagene over to kamper.

Det er grunn til å tro at det igjen vil bli jevnt og tett på Anfield fra kl 20.45 i kveld, og sannsynligvis både sjansefattig og målfattig.  Momo Sissoko og Fernando Morientes er fortsatt uaktuelle med skader, og spesielt Sissoko ville nok Rafa Benitez gjerne hatt tilgjengelig.  Manageren liker å spille med tre sentrale midtbanespillere i slike kamper, og hvor Steven Gerrard da blir flyttet frem i en mer offensiv og fri rolle.

Vi tror manageren vil benytte en startoppstilling som kan minne mye om de elleve som sørget for at det var Liverpool og ikke Chelsea som gikk til finalen i Champions League tidlig i mai.  Dette var laget som begynte da:  Dudek; Finnan, Carragher, Hyypiä, Traore; Garcia, Hamann, Biscan, Gerrard, Riise; Baros.

Reina vil naturlig nok komme inn for Dudek, men den bakre fireren kan bli den samme.  Steve Finnan bør komme inn for Josemi, og Djimi Traore vil nok bli vurdert p.g.a. sin store fart mot de farlige vingene til Chelsea.  Spørsmålet er i hvilken kampform Djimi er etter sine skadeproblemer i høst.  På midten er mulighetene mange, men det vil være en stor overraskelse om ikke Alonso og Gerrard føres raskt opp på dommerkortet.  Trolig vil rutinerte Hamann også bli bedt om å gjøre en jobb med Sissoko ute.  Zenden og Sinama-Pongolle startet mot Birmingham, men Riise og Garcia har vist at de ofte presterer på sitt ypperste i Champions League.  På topp blir nok fortsatt Peter Crouch oppspillspunktet og selv om mange vil ha inn Djibril Cissé på laget tror vi fortsatt franskmannen vil bli benyttet som en joker fra benken.  Vi tipper altså at dette laget løper ut i flomlyset på Anfield: Reina, Finnan, Carragher, Hyypiä, Traore; Garcia, Hamann, Alonso, Gerrard, Riise; Crouch.

Hos Chelsea er det få problemer, selv om venstrebackene Del Horno og Bridge ikke er i kampform etter skader.  William Gallas vil ventelig igjen spille ute på backen.

De som har gullpakken til Viasat vil kunne få sett Liverpool-Chelsea direkte, selv om kampen ikke er satt opp på noen av hovedkanalene.  Sjekk vår TV-liste.  De fleste pubene regner vi også med vil prioritere Anfield like mye som Lerkendal, hvis en ikke skulle bo midt i Norge.  Vi har lovet å nevne at Tøien Sportspub i Oslo vil ha en overraskelse i pausen til de røde supporterne som ønsker å følge kampen direkte på storskjerm hos dem.


Boy Mellor i trening
Etter det vi erfarer har Neil Mellor de siste dagene trent for fullt med førstelaget, og skal ikke være så veldig langt unna et comeback etter at angriperen måtte operere begge knærne i sommer.  Forhåpentligvis vil måljegeren kunne være på banen til neste reservelagskamp, mot Wigan 18.oktober.