Sami vil gi nykommer kamp

Sami Hyypiä er i samtaler med Liverpool om en forlengelse av kontrakten, og lover å gi en eventuell ny midtstopper kamp om plassen. Govou linkes igjen. Nytt låneopphold for Medjani?

Etter helgens rapporter om at Newcastle var interessert i Sami Hyypiäs tjenester, sier den store finnen i dag at han akter å bli i Liverpool for å kjempe om en plass på laget selv om de røde skulle finne på å handle inn en ny midtstopper. Til liverpoolfc.tv forteller den finske landslagsstopperen at han allerede har blitt fortalt av Rafa Benitez at en ny midtforsvarer vil ankomme før transfer-deadline.

- Allerede på den første treningsdagen etter sommerferien fortalte manageren meg at han ville hente en ny midtstopper til klubben. Jeg fortalte ham at det kunne han gjerne gjøre. Det er det samme hvem som kommer. Han må gjøre seg fortjent til en plass på laget. Det er konkurransen om plassene som holder alle her på tå hev. Jeg føler meg i fin form, og jeg tror ekstra konkurranse bare vil føre til at jeg spiller enda bedre. Manageren har alltid gitt meg tillit, og jeg har hele tiden sagt at jeg blir i klubben. Vi får se hva som skjer i de kommende ukene.

Klubben har som kjent tilbudt Hyypiä et års forlengelse av kontrakten, men finnen avslører at ingenting er undertegnet i så måte ennå. –  Samtalene om dette pågår, bekrefter han.

Finnen er som kjent i troppen til kveldens kamp mot TNS, og han har faktisk spilt samtlige europacupkamper for Liverpool siden hjemmekampen i Champions League mot Borussia Dortmund i oktober 2001. Ikke nok med det, han har også spilt samtlige minutter av alle de 44 kampene i Europa som Liverpool har spilt siden da. – Oppgjøret mot TNS er ikke avgjort ennå, og vi må vise en god innstilling og vise waliserne respekt i kveld. Jeg syntes de gjorde det bra på Anfield. Vi hadde sjanser til flere mål, men de gjorde det vanskelig for oss.

- Kampen på Anfield kom etter bare ni dager med trening for oss, og det var litt merkelig å spille obligatorisk kamp etter så kort tid. Men det er UEFA som bestemmer, og vi måtte bare være klare for å spille. Det har vært tøft å komme i noenlunde form så tidlig, for vi er ikke i vår beste fysiske tilstand, men vi jobber hardt mot å bli det. Det er alltid høye forventninger i Liverpool FC, og jeg tror ikke vi skal senke dem. Vi ønsker å oppnå mest mulig suksess. Vi har en sterkere tropp nå enn i fjor, og jeg håper vi kan unngå så mange skader den kommende sesongen. Altså ser bra ut, og jeg har god tro på fremtiden.

Govou linkes igjen
Den franske angrepsspilleren Sidney Govou linkes nok en gang til Anfield i fransk presse. Lyon har sagt at de vil vurdere bud på den franske landslagsspilleren i sommer, og de skal kreve om lag 12 millioner euro for å la han gå. Liverpool skal imidlertid ikke ha kommet med noen konkrete henvendelser omkring 25-åringen, skriver Sky Sport sitt nettsted.

Metz linkes til Medjani
Samme kilde skriver at den franske klubben Metz skal være interessert i å hente Liverpools 20 år gamle midtstopper Carl Medjani på lån for den kommende sesongen. Den franske U-21 spillere var som kjent lånt ut til Lorient i sesongen som gikk.