Seier forandringer ikke planer

Triumfen i Istanbul vil ikke hindre Rafael Benitez i å gjøre store forandringer på en spillerstall som er 70% av det manageren ønsker den skal være.

- Vi må bli mye bedre

Rafael Benitez vil trolig tillate seg å slappe av noen få timer i dag, etter en heidundrende feiring i går kveld og natt foran flere hundre tusener med fans i Liverpools gater.  Manageren vil imidlertid snart være tilbake på sitt kontor for å planlegge neste års sesong.  Ikke minst vil det bli store utskiftninger i spillerstallen, og vår spanske sjef sier at selv en seier i Champions League vil ikke redde flere spillere fra å forsvinne fra klubben.

 

Spillere som Dietmar Hamann, Vladimir Smicer, Igor Biscan og Mauricio Pellegrino er nå ferdig med sine kontrakter i Liverpool, om selv om det bare er Smicer som skal ha fått beskjed om at han ikke vil få noen fornyet avtale kan også de øvrige tre ha spilt sin siste kamp i helrødt.

 

En helt som Jerzy Dudek kan bli ofret når José Reina nå er på vei inn, og avisen Liverpool Daily Post tror også at spillere som Milan Baros og Harry Kewell kan være på vei ut av Anfield.  Spesielt toppscorer Baros synes det klart at er på salgslista.  I tillegg har man utlånspillerne som El-Hadji Diouf, Salif Diao, Grégory Vignal, Bruno Cheyrou, Alou Diarra, Carl Medjani og kanskje også Anthony Le Tallec, som trolig alle har en pris for interesserte kjøpere.  Når det gjelder Vignal har Liverpool gått med på å frigi franskmennen i sommer, et år før kontrakten løper ut.  Spillere som Jon Otsemobor, Richie Partridge, Patrice Luzi, Paul Harrison og Mark Smyth har også fått beskjed om at de ikke har noen framtid i klubben.  Liverpool Dail Post tror Rafa Benitez har om lag £30M å handle for, et beløp som kan stige ved at spillere blir solgt.

 

- Det er mitt ansvar å ta avgjørelser foran neste sesong og jeg har en veldig klar idé om fremtiden, sier Benitez.  – Jeg vil snakke med spillerne om mine planer.  Hva som skjedde i finalen vil ikke forandre på mine planer.  Jeg kjente spillerne før finalen og etter finalen kjenner jeg dem fortsatt.

 - Vi kan ikke forandre alt men det vil bli forandringer.  Det som er interessant nå ved å vinne Champions League er at andre spillerne vil se at vi er et godt lag og vil ønske å komme til oss.

 

- Vi behøver en ny mentalitet i Premier League, spesielt på utebane, og når vi har det vil vi utvilsomt være bedre.  Vi vil ha et bedre lag til neste sesong.

 

- Vi var 60% av hva vi ønsket, nå er vi 70%.  Vi må fortsatt bli mye bedre.  Jeg prøver alltid å analysere hvorfor ting skjer.  Hvorfor ble vi nummer fem?  Vi vet at vi må bli bedre.  Hvis vi ønsker å vinne trofeer må vi ble bedre.

 

- Vi må finne nye spillere.  Jeg ønsker gode og profesjonelle spillere.  Det ville være bra å kjøpe mange engelske spillere, men det markedet er så dyrt at en er nødt til å se overalt.


- Det er veldig vanskelig å vinne et trofé, ikke minst i ditt første år i et fremmed land, og Champions League er det viktigste og vanskeligste å vinne.  Da jeg bestemte meg for å komme hit var det for å være med å kjempe om trofeer og nå må vi arbeide enda hardere for å vinne flere.