Sesongen kan være over for Alonso

Rafael Benitez sier at han er innstilt på at Xabi Alonso ikke spiller mer i 2004/05. Oppvaskmøte på Melwood etter ”helvetesuke”.

- Comeback for Xabi en bonus

Manager Benitez sier at den elegante midtbanespilleren Xabi Alonso kan være ute for resten av sesongen.  Spanjolen brakk ankelen etter en ”takling” av Frank Lampard 1.januar, og i tillegg til å være ute i tre måneder vil det også ta tid å bli kampklar.  – I min tanker vil nå ikke Xabi spille mer denne sesongen.  Etter tre måneder, hvem vet, noen spillere kan komme rett inn igjen mens andre bruker lang tid.  Dersom Xabi er på banen igjen vil det være en bonus.

 

 

- Jobber for nåtiden og fremtiden

Trenerstab og spillere har hatt et møte på Melwood etter en uke hvor de røde først tapte mot erkerivalen Manchester United på Anfield, måtte bite i gresset for Burnley i FA-Cupen, og nå på lørdag gikk på et forsmederling ligatap i Southampton.

 

Rafa Benitez legger ikke skjul på at man er skuffet, men at ting fort kan snu seg i fotball og at det er viktig at man reiser seg mot Watford i kveld:  - Av og til er det behov for å prate med enkelte spillere, og andre ganger med laget.  Denne gangen var det viktig å ha en samtale med hele laget for å analysere situasjonen og høre hva de mente.

 

- Disse spillerne er en fantastisk gruppe med profesjonelle folk, og det er nødvendig at de forstår våre tanker.  Vi behøver imidlertid også å høre hvordan de vurderer situasjonen.

 

- Vi har analysert prestasjonene og vi vet at løsningen er, slik den alltid er, å arbeide hardere.  Vi er veldig skuffet.  Vi forstår supporterne og ønsker å gjøre det vi kan for dem.

 

- Mot Southampton spilte deres vinger bedre enn våre vinger, og deres backer spilte bedre enn våre.  Deres manager var bedre enn meg.

 

- Det er jeg som er manageren og det er mitt ansvar å ta avgjørelsene.  Jeg velger de elleve som skal starte i hver kamp.  I kamper hvor vi spiller veldig bra, slik som mot Arsenal og Olympiakos, da roser alle meg, slik at når du taper må du også akseptere det.  Det er ikke noe problem.  Vi aksepterer kritikk.  Jeg liker det ikke, men jeg aksepterer det.  Hvis vi vinner i kveld vil supporterne bli veldig, veldig glade.  Og dersom vi slår Charlton, og Everton taper, vil alt forandre seg igjen.

 

- En må se på det store bildet.  Jeg arbeider her for nåtiden og for fremtiden.

 

- Det er viktig å vinne mot Watford, fordi det står en finaleplass på spill.  Hvor mange spillere får spille en finale i sitt liv?  Dersom folk tror at vi er redd for denne kampen p.g.a. kritikken vi vil få dersom vi taper, da tar de feil.  Dersom vi vinner vil det være normalt siden vi er Liverpool Football Club.  Dersom vi taper skal vi uansett spille kamp igjen neste uke.  Du kan ikke ta deg nær av kritikk.