Sissoko håper Jestrovic får streng straff

Mohamed Sissoko mener at UEFA bør ilegge Nenad Jestrovic en streng straff etter å ha blitt offer for serberens rasistiske bemerkninger. Baros rekker møtet med gamle lagkamerater, men det gjør ikke Berger?

Mohamed Sissoko håper at UEFA tar i bruk sterke virkemidler mot Anderlechts serbiske spiller Nenad Jestrovic, etter at han ble utsatt for rasistiske bemerkninger i kampen lagene i mellom tirsdag kveld. Den belgiske klubben beskylder på sin side danske Kim Milton Nielsen for å ha overreagert da han viste ut den serbiske spissen.

Jestrovic var som kjent på banen i kun fem minutter før han ble utvist, og han nekter nå for å ha sagt ”Fuck off, black” til Sissoko.  Dommer Nielsen har på sin side bekreftet at han dro det røde kortet opp av lomma på grunn av en rasistisk kommentar. Nielsen vurderer også å rapportere Jestrovic for kommentarer serberen rettet mot han etter kampslutt.

- Jeg ga Jestrovic det røde kortet fordi han kom med en rasistisk bemerkning til Sissoko. UEFA ønsker å slå sterkt ned på slikt, og en utvisning var på sin plass, sier dansken.



- Jeg hørte hva han sa, uttaler Sissoko selv om saken.

Midtbanespilleren synes det var en trist hendelse, og uttaler at han vil samarbeide med UEFA dersom de ønsker å ta saken lenger.

- Denne typen oppførsel fortjener en streng straff fra UEFA sin side, fordi det gir dårlige signaler til hele verden, og må derfor håndteres raskt. Dersom UEFA vil at jeg vitner i saken, vil jeg si sannheten. Jeg forstår ikke Jestrovic sine holdninger. Det var første gangen vi støtte på hverandre i kampen, og han kom med en virkelig nedsettende kommentar uten å ha blitt provosert, hevder Sissoko.

Dette er første gangen midtbanespilleren har blitt utsatt for denne typen hets fra en motspiller.

- Når jeg var i Valencia fikk jeg av og til tilrop fra motstandernes supportere, men dette er første gangen jeg opplever det fra en motspiller, bekrefter han.

Jestrovic og Anderlecht-president Roger Vanden Stock har imidlertid en feide gående med Kim Miltion Nielsen, og påstår at utvisningen føyer seg inn i rekken av to andre episoder med den danske dommeren. For to år siden måtte Anderlecht ha uavgjort mot Bayern München i den siste kampen i gruppespillet i Champions League for å gå videre, da dansken ga tyskerne et kontroversielt straffespark. Anderlecht tapte dermed 1-0. For ett år siden viste så Nielsen ut to belgiske spillere i en VM-kvalifiseringskamp mot Spania.

- Jeg er veldig oppbrakt over det som skjedde, fordi jeg gjorde ingenting galt. Sissoko provoserte meg, først ved å treffe meg med albuen, og deretter ved å kalle meg ”sønn av en hore” på fransk. Jeg svarte med ”Fuck off”. Det var alt. Sissoko kalte meg også ”sønn av en hore” i den første kampen. Jeg reagerte ikke da, men klarte ikke å holde tilbake denne gangen. Men det var ingen rasistisk bemerkning, hevder serberen.

- Dommeren hørte hva jeg sa, men ikke hva Sissoko sa. Muligens forstår han bare engelsk, og ikke fransk. Uansett, Nielsen var veldig arrogant. Men det burde ikke overraske meg. Vi vet alle om han, etter det som skjedde med det belgiske landslaget i Spania, og straffen han forærte Bayern München. Jeg oppsøkte han i garderoben etterpå, fordi jeg ønsket å finne ut hvorfor han sendte meg av banen. Jeg gikk ikke dit for å unnskylde meg, fordi jeg har ingenting å unnskylde meg for. Men alt jeg fikk var en arrogant respons. På banen fremstår han som han vil være stjernen i showet, og det var likedan etterpå, utbasunerer Jestrovic.

Presient Vanden Stock legger til: - Dette er ingen tilfeldighet. Hvorfor får vi alltid denne dommeren i store kamper? Det er merkelig at det alltid er Nielsen som er pipeblåser når ting går i mot oss og landslaget i viktige kamper.

Baros klar, men ikke Berger?
Milan Baros ser ut til å ha ristet av seg sin akillesskade i tide til å møte gamle lagkamerater på Villa Park i helgen. Patrik Berger derimot, kan slite med å rekke møtet med sine venner fra Anfield, etter at han hinket ut av Villas møte med Manchester City mandag kveld. Midtbanespilleren kom inn ved pause, og bidro til å få formsvake Villa med på notene igjen, men måtte hinke av banen med en kneskade bare en halvtime senere.