SISTE: Skadesjokk for Morientes!

Fernando Morientes har pådratt seg en muskelbrist eller muskelavrivning i venstre lår under trening med Spanias landslag, og vil trolig være satt ut av spill i flere uker. SISTE: Spanias lege bekrefter avrevne muskelfibre.

Nettstedet til den spanske storavisen Marca, Marca.com, melder i kveld at Fernando Morientes har pådratt seg en alvorlig skade under trening med Spanias landslag. Det skal dreie seg om en muskelbrist eller muskelavrivning i venstre lår. En skade som trolig vil sette Liverpools spanske spiss ut av spill i flere uker. Nyheten er såpass fersk at det hersker litt usikkerhet om skadens omfang, men i verste fall snakker man muligens måneder også.

Marca.com skriver at Luis Aragones nå må forandre på startelleveren foran Spanias viktige VM-kvalifiseringskamp mot Serbia & Montenegro i morgen, etter at Liverpool-spissen i dag skadet seg på den siste treningen før landskampen. Morientes måtte umiddelbart forlate treningen med sterke smerter i venstre lår, og alt tyder i følge Marca på at det er snakk om en muskelavrivning.

For Liverpool er dette særdeles dårlige nyheter, ettersom Djibril Cisse også skadet seg under landslagsoppdrag i helgen. Han tråkket over i kampen mot Færøyene, og er høyst usikker til Frankrikes møte med Irland i morgen. I verste fall kan Liverpool måtte unnvære begge sine to mest ansette spisser i bortekampen mot Tottenham på lørdag. Dermed kan det gå mot debut for Peter Crouch som enslig spiss. Uansett ser det ut for at Rafael Benitez må unnvære sin foretrukne spiss i en lengre periode.

Vi regner med å kunne komme med en oppdatering om skaden til Morientes i løpet av morgendagen. Først da kan vi nok regne med å få noen endelig beskjed om skadens omfang, og hvor lenge spanjolen blir satt ut av spill.

SISTE:
Selv om Sky Sports  og Reuters nå hevder at det dreier seg om en muskelstrekk i låret, og ikke en muskelbrist eller –avrivning, skal dette være tilbakevist av Spanias landslagslege overfor AP/CNN/Sports Illustrated.

De slår kategorisk fast at det dreier seg om en muskelavrivning. Til deres kilde avslører for øvrig også den spanske landslagslegen at Morientes pådro seg en mindre lårstrekk allerede i går, men at legeteamet likevel anbefalte Liverpool-spissen å trene i dag.

- Vi konkluderte med at Morientes kunne trene i dag. Dette for å finne ut om han var i stand til å spille kampen mot Serbia & Montenegro, eller om symptomene fra mandag ville tvinge han til å stå over, skal Spanias lege Genaro Borras ha sagt til det spanske nyhetsbyrået Efe.

- Han skadet seg selv i det han gjorde en brå bevegelse, og har slitt av muskelfibre i låret. Det er ingen sjanse for at han kan spille for Spania i morgen, slår legen fast.

Videre skal meldingene fra det spanske landslagets legeteam lyde på at dette er en skade som vil kreve mange ukers hvile.

For Liverpool passer det som nevnt utrolig dårlig at den spanske stjernespissen blir plassert på sidelinja nå, når man står overfor et stramt kampprogram både i liga og Champions League. Allerede kommende tirsdag starter som kjent gruppespillet i mesterligaen, med bortekamp mot Real Betis. Før den tid reiser også de røde som kjent til London, for å møte Tottenham på White Hart Lane på lørdag.

Dersom Djibril Cisse heller ikke blir spilleklar til helgen, kan Rafael Benitez komme til å angre bittert på salget av Milan Baros. Etter at man ikke tok signalene fra Morientes fra mandagens trening på alvor, står trolig ikke det spanske landslagets leger høyt i kurs i korridorene på Anfield akkurat nå.

Det meldes fra Spania at man vil foreta grundige tester av Morientes sitt lår i morgen, slik at man får stilt en endelig diagnose.