Smicer klar for Bordeaux

Vladimir Smicer skrev i ettermiddag under på en toårskontrakt med franske Bordeaux. Harry Kewell mister Confederations Cup. Lyon vil prate med Milan Baros denne uken. Hammers benekter Ferdinand-rykter.

Så har den første av Liverpools Champions League-helter forlatt klubben. Vladimir Smicer skrev nemlig under på en 2-årig avtale med Bordeaux tidligere i ettermiddag. Tsjekkeren kom helskinnet gjennom den medisinske testen tidligere på dagen, og har også blitt enig med franskmennene om sin personlige kontrakt. Han går som kjent vederlagsfritt fra Liverpool, ettersom de røde ikke var interessert i å fornye kontrakten som løper ut nå i sommer.

- Bordeaux er en praktfull by ved sjøen, og fotballklubben har alltid vært i toppsjiktet i Frankrike. Sist sesong var ikke deres beste, men de ønsker utvilsomt å kjempe seg tilbake i tetsjiktet, og jeg ønsker å hjelpe dem med dette, uttalte Smicer da han satte navnetrekket sitt på kontrakten.

32-åringen var også ønsket av Charlton og Birmingham, men valgte altså en retur til Frankrike. Smicer spilte som kjent 3 år for Lens før £4.2M overgangen til Liverpool i 1999. Bordeaux ønsket også å hente Smicer i fjor sommer, men spillerens kneoperasjon stoppet en overgang da.

- Av tilbudene jeg mottok, likte jeg dette best. Bordeaux ønsket å hente meg etter EM i fjor, men det falt i fisk ettersom min kneoperasjon gjorde at jeg ikke kunne spille fotball i første halvdel av sesongen. De var imidlertid fortssatt interessert når de så at jeg kom tilbake fra kneskaden, og det var viktig for meg å vite ettersom jeg visste jeg måtte finne meg ny klubb etter denne sesongen, uttalte Smicer til tjekkisk presse i forbindelse med overgangen.

Kewell må stå over Confederations Cup

Harry Kewell blir ikke spilleklar for Australia til sommerens Confederations Cup, ettersom han trenger tid til rehabilitering etter lyskeoperasjonen han foretok etter mesterligafinalen mot AC Milan. Nå håper spilleren at godt med hvile skal gjøre han spilleklar for Liverpool til alvoret begynner igjen for de røde.

Confederations Cup i Tyskland starter onsdag 15.juni, og Australias fysioterapeut Les Gelis uttaler følgende i forbindelse med Kewells avbud: - Harry er skuffet over å miste turneringen, men han innser at det er viktigere at han blir skadefri til sesongstart, slik at han kan bli en nøkkelspiller for Liverpool igjen, og dermed også være i god form når Australia skal ut i VM-kvalifisering.  

- Jeg tror ikke at folk er klar over hvor hardt Harry jobbet for å kunne være i stand til å starte Champions League finalen, men det var egentlig bare et spørsmål om tid før muskelen i lysken ville ryke. Han kunne umulig fortsette kampen med en slik skade. Han har hatt føling med problemet et års tid, og skaden har bare gradvis blitt verre og verre, forklarer fysioterapeuten.

Lyon klar for Baros-samtaler

Lyon-formann Jean-Michel Aulas bekrefter at den franske klubben er klar for å innlede samtaler med Liverpool-spiss Milan Baros, men sier samtidig at klubben ennå ikke har lansert noe formelt bud på spilleren. Klubbens ferske manager, Gerard Houllier, har ikke lagt skjul på at han ønsker å ta tsjekkeren under sine vinger for andre gang i karrieren, og spillerens fremtid på Anfield synes å være meget usikker.

- Vi har ikke kommet med noe bud til Liverpool ennå, fordi vi vil snakke med Milan Baros selv først, og høre hva han ønsker. For øyeblikket tenker han på saken. Sammen med Gerard Houllier reiser jeg til Praha for å prate med spilleren senere i uken. Deretter håper vi å kunne ta en endelig avgjørelse, bekrefter Aulas til fransk presse. 

West Ham benkter Ferdinand-rykter

West Ham har i dag benektet rykter om at Liverpool skal være i ferd med å hente Anton Ferdinand fra klubben for £3M. Den 20 år gamle forsvareren er som kjent fetter av mer kjente Rio Ferdinand i Manchester United.

- Disse ryktene er bare tull. Anton har kommet opp gjenom vårt ungdomsakademi, og  har gjort stor framgang den siste sesongen. Han er en viktig del av laget som vant opprykk, og vi akter å bygge videre på stammen i det laget, uttaler Hammers-talsmann Scott Duxbury. 

Ferdinand skal være i forhandlinger om en ny og forbedret kontrakt på Upton Park.