Sommel til åtte mill. kr. i måneden

Liverpools nye stadion er i ferd med å bli en kostbar investering. Samtidig har klubben fortsatt ikke fått noen ny investor. Valencia rapporteres å være interessert i Milan Baros.

Prisen på Liverpools planlagte stadion i Stanley Park har allerede steget med 476 millioner kroner siden i 2003. Som om ikke det skulle være nok, stiger prisen fortsatt med nesten åtte millioner kroner i måneden. Årsaken er at prisene på arbeidskraft og materiale i byggeindustrien skyter i været med rakettfart.

Liverpool avventer Det nord-vestlige utviklingsfondets (NWDA) avgjørelse om hvorvidt det vil bli gitt 130 millioner kroner til byggeprosjektet i Anfield-området. NWDA har så langt vært tilbakeholdne med å gi ut pengene, fordi de håper å få på skinnene igjen en stadiondeling mellom Liverpool og Everton. Dette er en mulighet som selv sportsminister Richard Caborn har erklært som død og begravet.

Flere britiske departementer har vært involvert i saken, men ingen har så langt brydd seg om å skynde på NWDA. Og i mellomtiden må Liverpool altså se på at stadiondrømmen blir åtte millioner kroner dyrere hver eneste måned.

Samtidig har Liverpool – ett år etter at de begynte å lete - heller ikke klart å finne en passende og sårt tiltrengt investor. Fra denne fronten er det intet nytt å fortelle.

- Interesse for Baros

Ifølge Sky Sports skal Valencia være interessert i å kjøpe Milan Baros til sommeren. Spissen, som scorer mer for landslaget enn for klubblaget, har aldri lagt skjul på at han er glad i Primiera Division. Etter sommeren i fjor uttalte han sågar skuffelse over at et bud fra Barcelona ikke gikk igjennom.

Baros’ agent, Pavel Paska, sier at han ikke har hørt noe fra Valencia – en klubb som for øvrig er identisk med Rafael Benítez’ gamle klubb. Samtidig legger Paska til at mange andre klubber er interessert i den tsjekkiske angriperen.