Statistikken taler mot Liverpool

De helrøde har dårlige tall å vise til foran en av sesongens klassikere, hjemme mot Manchester United. Luis Garcia tror på en enda bedre sesong. Liverpool avanserer på rankingen til UEFA.

Tre hjemmetap på rad
Statistikken fra de siste kampene mot Manchester United er vond lesning for den med sympatier på Anfield.  Fem av de siste kampene har Liverpool tapt mot erkerivalen i ligaen.  Forrige sesong tapte man 1-2 på Old Trafford, før det ble 0-1 på Anfield etter nok en tabbe av Jerzy Dudek.  Polakken har flere dårlige enn gode minner mot laget som holder til noen få mil øst for Merseyside.  Det mest skremmende er at Liverpool har tapt hjemme mot United de tre siste sesongene.  Steven Gerrard & Co vil ønske å gjøre noe med den kamprekken.
Dommer er Rob Styles.


Luis vil bli bedre
13 scoringer fra en midtbanespiller som kostet £6M må sies å være en bra investering.  Flere av målene til Luis Garcia forrige sesong var også svært viktige.  Den lille spanjolen mener imidlertid at etter en sesong, hvor han har lært om engelsk fotball, vil han bli enda bedre i 2005/06.

- Jeg tror dette vil bli en god sesong for meg siden det er den andre i nye omgivelser.  I den første sesongen i England lært jeg om engelsk fotball i et nytt lag og med nye lagkamerater.

- Jeg vet nå hva jeg må gjøre og jeg har forandret enkelte ting i mitt spill.  Jeg vil prøve å bli bedre, og det skal jeg også bli.

- Det er alltid hyggelig å score mål, og det var et fint mål mot Real Betis.  Jeg vet at Bolo Zenden pleier å slå inn tidlig og jeg prøvde bare å komme foran forsvareren.  Det var vår andre scoring, og det var viktig fordi det ga oss muligheten til å kontrollere kampen.  Det var en god seier mot et godt lag og nå kan vi se fram mot neste kamp.


Liverpool opp på 4.plass
Seieren mot Real Betis har gjort at Liverpool avanserer til 4.plass på rankingen til UEFA.  Dette er tallene som avgjør seedingen ved kvalifisering og gruppespill.

De åtte øverste lagene er nå:  Milan(109.296), Real Madrid(106.810), Barcelona(98.810), Liverpool(94.603), Inter(94.296), Manchester U(93.603), Valencia(90.810) og Juventus(90.296).