Steven Gerrard tar avgjørelse til sommeren

Steven Gerrard sier han kommer til å ta en avgjørelse vedrørende fremtiden sin til sommeren. Kapteinen sier videre at toppklubber viser interesse for ham. Neil Mellor må operere kneet? Finnan i alvorlig ulykke.

Chelsea Football Club gjennomførte siste sommer tidenes frekkeste raid mot en spiller under kontrakt. Det var ingen tvil om at spilleren ble ulovlig kontaktet av den russiskstyrte klubben i London, og nesten ble lurt vekk fra Anfield. Sjeldent eller aldri blir slikt slått ned på av høflige engelske toppledere. Enkelte herrers besøk på det engelske spillerhotellet under sist sommer EM ble dog i drøyest laget og Chelsea fikk i ettertid offentlig refs av FA for sin fremferd.

 

Lik det eller ei, men slik er fotball. Regler stopper sjeldent de store aktørene, spesielt ikke når underskriften av en av Europas beste fotballspillere er innenfor rekkevidde.

 

Det forteller egentlig sitt at Liverpool Football Club for første gang i historien gjennomførte en pressekonferanse for å fortelle omverdenen at en spiller hadde bestemt seg for å bli i klubben, etter at Steven i siste øyeblikk takket nei til londonerne. Ironisk nok ble ikke Chelsea nevnt med et eneste ord på pressebriefingen av en tydelig alvorspreget kaptein, Steven Gerrard, og Chief Executive Rick Parry som så ut som han hadde vunnet i Lotto.

 

Til sommeren er sirkuset i gang igjen. Det må bli slik når Steven kun har 24 måneder igjen av kontrakten. Liverpool må enten selge sin beste spiller eller få han over på en ny kontrakt. De kan ikke risikere å tape like mye penger som de gjorde på forhandlingstaktikken til Michael Owen og hans agent. De kan ikke utsette kontraktsforhandlingene til det plutselig er kun ett år igjen av avtalen. Det må tas en avgjørelse som enten innebærer ny kontrakt eller et svært innbringende salg – penger som klubben kan bygge opp et nytt storlag med. Denne sommeren vil Liverpool fortsatt ha en viss kontroll over situasjonen og må nå spille det spillet dette er til det beste for klubbens fremtid.

 

24-åringen bekreftet til BBC lørdag at han kommer til å bruke sommeren til å avklare fremtiden, og hvor han skal spille sin fotball de neste årene. Både Real Madrid og Chelsea skal være interessert i Gerrard.
- Jeg vil sette meg ned ved sesongslutt og vurdere situasjonen. For tiden er jeg komfortabel og ser frem til å spille noen viktige kamper i nær fremtid. Det er noen toppklubber i Europa som viser interesse for meg. Men jeg er allerede i en toppklubb, og konsentrere meg derfor om å gi alt jeg har for Liverpool.

Avslutningsvis avslører han en viss misnøyde med hvordan sesongen har utviklet seg for de røde: - Jeg ønsker hele tiden forbedringer fra klubben. Det har vært en litt skuffende sesong så langt med tanke på ligagullet. Vi har imidlertid en sjanse til å vinne en Cup og bli blant de fire beste i ligaen.

 

Neil Mellor må opereres?
Liverpools mangel på fullgode spisser i lørdagens reservelagskamp mot Aston Villa blir forklart med en kneskade på Neil Mellor. Spissen skulle egentlig ha spilt kamp, men har igjen fått føling med et kne som har skapt problemer for ham også tidligere denne sesongen. På klubbens offisielle hjemmeside antydes det at Mellor muligens må opereres hvis han ikke blir bedre. Han blir i så fall den tredje spissen som må under kniven siden slutten av oktober, i tillegg til at Baros har slitt med en hamstringskade.

 

Finnan involvert i bilulykke

Rapporter i engelsk media ser ut til å bekrefte gårsdagens rykter om at Steve Finnan var Liverpoolspilleren som var direkte involvert i en alvorlig bilulykke. Spilleren ble ikke selv skadet da en eldre mann plutselig skal ha gått rett ut i veien foran bilen. Finnan, som var på vei hjem fra trening, skal ikke ha hatt mulighet til å unngå å treffe ham. Mannen, på over 80 år, skal være hardt skadet. Enkelte kilder melder at pensjonisten omkom etter et opphold på sykehus. Det er enda ikke offisielt bekreftet. Politiet sier de har ingen noen grunn til å anholde Finnan på bakgrunn av ulykken.