Terroralarm på flyplassen i Manchester

Det ble i dag slått full terroralarm på flyplassen i Manchester. En flyplass skandinaviske Liverpool-supportere benytter hver helg. Deler av terminal 1 og terminal 2 ble avstengt, og forsinkelser må påregnes.

En mann er arrestert etter at det i dag ble slått terroralarm på flyplassen i Manchester. Bombe-eksperter fra hæren har foretatt en kontrollert eksplosjon av en koffert på rullebanen, melder BBC News.

Politiet ble tilkalt etter rapporter om at en mann hadde oppført seg mistenkelig ute på rullebanen, nær flere parkerte fly. Mannen skal ifølge SkyNews ha gått gjennom sikkerhetskontrollen mot et fly, da han ble bedt om å stanse.

Politimenn på stedet sier til CNN at mannen - som ikke er navngitt - gjorde motstand under arrestasjonen, og at de måtte bruke elektrosjokkvåpen for å uskadeliggjøre ham. Mannen hadde med seg en mistenkelig koffert.

- Hærens bombegruppe ble innkalt for å undersøke en pakke som ble funnet på rullebanen, sier en talsmann for politiet til CNN.

BBC News melder at politiet sperret av et stort område rundt kofferten og annen bagasje midt på taxebanen, før kofferten ble sprengt i en kontrollert eksplosjon.

Deler av terminal 1 og terminal 2 er nå avstengt.

- Dette vil påvirke ruteplanene for enkelte avganger denne morgenen, men alt vil bli gjort for å minimalisere forsinkelsene, og passasjerer kan reise ved flyplassen som normalt, sier politi-talsmannen.

Mannen er arrestert etter de nye terrorlovene i Storbritannia.

Manchester Airport er en flyplass våre medlemmer benytter seg av hver helg, og spesielt er fredagene en dag da mange skandinaviske Liverpool-supportere frekventerer denne flyplassen. Nå er trøkket antagelig mindre denne helgen, ettersom Liverpool har bortekamp i Birmingham. Men vi vet med sikkerhet at medlemmer av LFCSCSB har flights til Manchester i dag, og disse må nok nå påregne noen forsinkelser.

Skandinaviske fans benytter i all hovedsak terminal 1, som er en av de to terminalene som ble avstengt. Reiser man imidlertid med British Airways fra Oslo, ankommer man via terminal 3, og blir således trolig ikke berørt av disse hendelsene.