Tidligere pre-season

Liverpool skal bli sterkere og bedre trent, lover Rafael Benítez, som ikke er overrasket over hvor mange mål Luis Garcia har scoret. Finsk møte på Selhurst Park. Emile Heskey påførte Everton poengtap.

Oppkjøringa foran neste år sesong vil starte to uker tidligere i sommer enn i fjor sommer. Allerede 27. juni er det slutt på ferien, og da må spillerne innfinne seg på Melwood. Det vil si omtrent en måned etter at innværende sesong er slutt.


– Vi trenger å trene hardere samt å endre forsesongskulturen her. Jeg er sikker på at dere får se et sterkere og bedre trent Liverpool neste sesong, lover Rafael Benítez.

Særlig de engelske landslagsspillerne vil oppleve å få en svært kort ferie. De skal nemlig på en treningsturne i Amerika i begynnelsen av juni.

Foreløpig er ikke planene for Liverpools forsesong helt lagt, men manageren røper da såpass som dette:
– Først vil vi være på Melwood, før vi drar på treningsleir til et annet land, antakelig Sveits, sier Benítez.

Skryt til Garcia
Den spanske manageren skryter samtidig av en spiller som iallfall har virket godt trent i det siste, nemlig Luis Garcia. Spanjolen har så langt scoret 12 mål denne sesongen. Det gjør ham til den nest-mestscorende i klubben, ett mål bak Milan Baros.

– Garcia er en kvalitetsspiller med god innstilling, og han kan score viktige og pene mål, konstaterer landsmann «Rafa», som ikke er overrasket over hvor mange mål den lille midtbanespilleren har sørget for.

– I Spania var det normalt for ham å score rundt ti mål for sesongen, sier han.
Men som vanlig er ikke Benítez helt fornøyd – han ser forbedringspotensial.
– Han trenger å forbedre den fysiske tilstanden slik at han får mer selvtillit når han går inn i en takling.

 

Så det er en ting han bør forbedre - styrken, sier Liverpool-sjefen, men gir seg ikke med det.
– I tillegg hender det at han gir fra seg ballen for lett når han blir for fiks, så han kan av og til fokusere på gjøre det enklere, sier Benítez.

Finsk møte på Selhurst Park
Når Liverpool besøker Crystal Palace seinere i dag, betyr det også et møte mellom de finske landslagskollegene Sami Hyypiä og Joonas Kolkka. Og sistnevnte heier gjerne på Liverpools midtstopper, bare ikke i dag.

 

– Jeg har kjent Sami i ti år, og jeg vil heie på ham i Mesterligaen. Den er noe helt spesielt, og Liverpool kan vinne den, sier Kolkka, som altså møter Hyypiä og de andre Liverpool-spillerne klokka 16 i ettermiddag.

Kampen går direkte på Canal+, og liverpool.no vil selvfølgelig oppdatere direkte. I tillegg kan du bestille scoringsvarsler direkte til din mobiltelefon ved å sende meldinga LFC LIVE START til nummer 2180 (3 kr. per mottatt varsel).

Heskey scorte mot Everton
Tidligere Liverpool- nå Birmingham-spiss Emile Heskey scorte mot Everton allerede etter fem minutters spill av dagens kamp. Kampen endte til slutt 1-1.

Heskey har vært rød hele sitt liv, og den nåværende Birmingham-spilleren har ikke lagt skjul på at han fortsatt sympatiserer med Anfield-klubben. Blant annet har han flere ganger blitt sett med Hillsborough-armbandet denne sesongen.

Med dagens scoring mot naborival og fjerdeplass-konkurrent Everton, har den store spissen altså gjort Liverpool en ny stor tjeneste.