Til Liverpool for å vinne ligaen

Ingenting å si på ambisjonsbivået til Fernando Morientes. Jamie Redknapp roser gamleklubben og Steven Gerrard.

- Jeg kommer fra Real Madrid, hvor jeg var vant til å vinne ting. Jeg liker det, så selvfølgelig vil jeg vinne også med Liverpool. Vi er et av de største og beste lagene i Premier League, fastslår Fernando Morientes, som starter når Southampton tar imot Liverpool seinere i dag.
Spissen innser at Arsenal, Manchester United og Chelsea er for langt foran i år.
- Men jeg føler på at vi kan kjempe om ligatrofeet allerede neste sesong, legger han til.
Mot Manchester United virket ikke Morientes å være i toppform. Men så hadde han da bare trent tre dager med sine nye lagkamerater. Det var nok i minste laget, men han regner ikke med at det skal ta lang tid å tilpasse seg. Særlig er det en forskjell han har merket seg fra den spanske toppligaen.
- Der er det sånn at det blir frispark hvis det er fysisk kontakt. Sånn er det ikke er her, og det må jeg bare lære meg, sier den store spissen.

Hei igjen, Jamie!
Møtet med Southampton betyr også gjensyn med Jamie Redknapp, tidligere kaptein for Liverpool. Midtbaneeleganten tjenestegjør nå under sin fars ledelse på sørkysten, men han har ikke glemt minnene fra sine elleve år på Merseyside.
- Jeg elsker stedet og supporterne, så dette blir en spesiell kamp for meg. Liverpool er en spesiell klubb, og alle som får spille der er svært heldige, uttaler en takknemlig Redknapp, som for øvrig også lovpriser dagens kaptein, Steven Gerrard.
- Han var ung og lovende da jeg var i Liverpool. Nå er han den mest fantasiske fotballspilleren du kan tenke deg. Steven Gerrard er komplett, mener Redknapp.
Han forteller at han tidlig så scouserens talent - bl.a. da han kastet seg inn i sklitaklinger med Paul Ince.

Kampstart for Southampton - Liverpool er kl. 13.45. Kampen sendes på Canal+, og du kan også følge den her på liverpool.no. Tredje alternativ er å melde seg på vår sms-tjeneste. Send da i så fall LFC LIVE START til nummeret 2180.