Traore håper på første finale

Djimi Traore vil ventelig få sin finaledebut på søndag. – Ikke glem unggutta, sier Jamie Carragher. Resten av sesongen uten suspensjoner?

Djimi drømmer om Millennium Stadium

Liverpool har ikke vært noen ukjent gjest på Millennium Stadium i Cardiff de siste årene, men spesielt en spiller ser fram til å kunne være ute på gressteppet idet Steve Bennett blåser i gang på søndag ettermiddag.  Djimi Troare har nemlig ikke fått være med på noen av de finaler som LFC har spilt de siste årene.  Den franske forsvareren var nærmest mot Manchester United i Ligacupen for to år siden, da han var ubenyttet reserve.  Denne sesongen har Djimi etter hvert sikret seg en fast plass på venstrebacken, og selv om en friskmeldt Harry Kewell kan skyve John Arne Riise ned på venstrebacken, er det lite som tyder på at Troare ikke beholder sin posisjon fra start.

 

Djimi selv legger ikke skjul på at han håper veldig på å være blant de elleve som starter mot Chelsea:  - Det blir ikke det samme når du er på benken.  Vi slo Manchester United og jeg var glad på lagets vegne, men jeg var litt skuffet over ikke å ha vært involvert i kampen.  Kanskje vil jeg få muligheten denne gangen.  Jeg husker at det var et flott stadion, med en glimrende atmosfære, og jeg ser fram til det.

 

- Jeg tror en slik vil være annerledes i forhold til å spille mot Chelsea i ligaen.  Vi har spillere med erfaring fra finaler i Jamie Carragher, Sami Hyypiä, Steven Gerrard og Jerzy Dudek.  Vi har også Fernando Morientes som har vunnet Champions League og har mange medaljer.  Han er stor erfaring fra store kamper og jeg tror at han vil vise på søndag hva han er i stand til.

 

Traore sier også at en seier over Chelsea gjøre opp for hans verste øyeblikk som Liverpool spiller, da han scoret selvmålet som sendte laget ut av FA-Cupen tidligere i sesongen:  - Jeg var veldig skuffet over det, fordi jeg skuffet mange og ikke minst de unge spillerne på laget.  For dem var det en god mulighet til å spille på førstelaget og jeg var skuffet over meg selv.  Jeg har snakket med manageren og han fortalte meg at jeg ikke skulle bekymre meg og at han fortsatt hadde tillit til meg.

 

- Jeg trives meget godt i Liverpool og jeg arbeider hardt på hver trening for å vise at jeg fortjener å spille.  Jeg prøver å vise manageren hvorfor han skal beholde meg på laget.

 

 

Carra tror på jevn finale

Jamie Carragher ser også fram til en stor og jevn finale, og at det vil bli en spesiell forestilling om det er Carling Cup aldri så mye.  Scouseren understreker også at dersom man skulle kunne ta imot pokalen etter kampen har en mye å takke klubbens unggutter for, som sørget for at laget kom seg gjennom de første rundene.

 

- Vi har et meget godt lag som vi må slå, og vi tar ikke noe for gitt.  Vi har flere spanske spillere på laget som aldri har vunnet noen cupfinaler i England før.  Hvis de får smaken på å vinne trofeer her vil det definitivt øke deres apetitt på å vinne mye mer i fremtiden.

 

- Folk kan rakke ned på Carling Cup, men når alt kommer til alt er det en vinnermedalje det dreier seg og en stor finale å spille.  I fotball vet du aldri når du skal spille din siste finale, slik at du bør alltid ta vare på de du får spille.  Jeg tror uansett at lag tar denne turneringen seriøst.  Vi spilte vårt beste lag i semifinalene, og det samme var tilfellet med Manchester United og Chelsea.  Liverpool mot Chelsea vil alltid være en stor kamp, uansett turnering.

 

- Hele troppen har vært involvert i Carling Cup denne sesongen.  Hvis vi skulle vinne den mener jeg at mest heder bør gå til de yngre spillerne, som gjorde det så bra i de første kampene.  De slo ut et par lag fra Premier League og det er viktig at de ikke blir glemt.

 

- Kamper mot Chelsea er ofte jevne affærer, og jeg kan ikke se at dette skal være noe forskjellig.  Jeg tror det blir en tett kamp med kanskje bare et mål som skiller.  Forhåpentligvis vil det gå i vår favør.

 

 

Ingen karantener

Finalen mot Chelsea betyr også den siste kampen i februar.  Det betyr samtidig at grensen for suspensjoner øker fra fem gule kort til ti.  I Liverpool har Josemi, Hamann og Garcia sonet karantene på en kamp etter en håndfull advarsler.  Ingen andre spillere har mer enn tre bookings i de hjemlige turneringene.  Inkludert finalen i Cardiff vil Liverpool ha tolv kamper igjen å spille 2004/05 og i praksis bør det bety at det er liten sjanse for at de røde vil måtte slite med utestengte spillere under ligainnspurten.  Dette selvsagt forutsett at det ikke blir noen utvisninger å bokføre for Liverpools spillere.