Trezeguet tvilsom for Juventus

Juve-spissen David Trezeguet er med i en sterk troppen, men kan være på benken i morgen. Sjekk gjenstående kamper til Liverpool og Everton. Diarra kaptein da Lens tapte på bortebane.

Fabio Capello kunngjorde en sterk Juventus-tropp etter gårsdagens trening. Italienerne ankommer Merseyside i dag og skal trene på Anfield i kveld. Etter en treningsøkt i går formiddag ble det klart at ankelskade Trezeguet er med i troppen – men trolig ikke kan starte kvartfinalekampen. Franskmannen skadet seg i landskamp nylig. Det er ventet at Del Piero og Ibrahimovic vil starte på topp. Både veteranen Ferrara og midtbanespilleren Kapo er fortsatt skadet, mens Pavel Nedved sannsynligvis kommer til å starte sin første kamp siden 22. februar. Tacchinardi er suspendert.

 

Juventus hadde speidere på kampen mot Bolton, som kanskje ikke ble så veldig mye klokere? Italiensk media holder Juve som skyhøye favoritter i denne spesielle kampen. I mai er det som kjent 20 år siden Heysel-tragedien og en rekke markeringer vil bli gjort både i Liverpool og Torino i forbindelse med kampene.

Siste runde i Serie A ble som kjent avlyst i forbindelse med Pavens bortgang, og bortekampen mot Fiorentina ble derfor avlyst. Juventus har vist god form i ligaen før det, og ligger nå på samme poengsum som ligalederen.

 

Liverpool kommer til å gjøre minst to endringer på laget i morgen kveld. Sami Hyypiä vil komme inn i midtforsvaret i stedet for Pellegrino. Argentineren er ikke spilleberettiget i Champions League for sin nye klubb. Milan Baros, som sonet sin første av en 3-kampers suspensjon mot Bolton, kan spille i E-Cupen. Toppscoreren vår må imidlertid henvises til tribunen igjen mot City til helgen. Trolig blir det Nunez som må vike plass i startoppstillingen.

 

Liver pool v Everton

Etter helgens runde har Liverpool kutte ned forspranget til nabo Everton med ytterligere tre poeng slik at avstanden opp nå bare er ett eneste poeng. På det meste var det hele 12 poeng mellom lagene. Før forrige ligarunde, og kampen mot Everton på Anfield, var det syv poeng. Nå står altså de to rivalene nesten likt før de syv siste kampene skal spilles. I løpet av de neste tre ukene skal Liverpool spille 4 ligakamper på 21 dager, i tillegg til de to oppgjørene mot Juventus. Everton skal spilles like mange oppgjør i Premier League på 20 dager, men har ikke E-Cupen å tenke på innimellom. Dersom Liverpool avanserer i Europa skal første semifinale eventuelt spilles mellom Palace og Middlesbrough. Det kan dermed bli tett program for det skadeskutte mannskapet til Benitez.

Liverpool har tre hjemmekamper igjen, mens Everton har fire. På papiret har likevel de blå et litt tøffere program igjen, med både United og Arsenal på lista. De avslutter dessuten med to bortekamper, på henholdsvis Highbury og Reebok. For Liverpools del vil mye dreie seg om hvem som holder seg skadefri og hvem som eventuelt er tilbake fr asykelista. Selv om alt de har gått vår vei de to siste rundene, blir det trolig mer enn én ”twist” i dette rotteracet før sesongen er over.

 

Liverpool

9.4 Manchester City (B) Kl 16.00

16.4 Tottenham (H) Kl 16.00

20.4 Portsmouth (B) Kl 20.45

23.4 Crystal Palace (B) Kl 16.00

30.4 Middlesbrough (H) kl 16.00

08.5 Arsenal (B) Kl 17.05

15.5 Aston Villa (H) 16.00

 

Everton

10.4 Crystal Palace (H) Kl 16.00

20.4 Manchester Utd (H) Kl 20.45

23.4 Birmingham (H) Kl 16.00

30.4 Fulham (B) Kl 16.00

07.5 Newcastle (H) Kl 16.00

11.5 Arsenal (B) Kl 21.00

15.5 Bolton (B) Kl 16.00

 

 

Diarra tapte med Lens

Alou Diarra, som i forrige uke spilte ny kamp for det franske landslaget ved siden av Vieira, var på banen i 78 minutter for Lens i 0-1 kampen borte mot Lyon i går. Vår utlånte defensive midtbanespiller, som aldri har spilt en obligatorisk kamp for de røde, var kaptein for Lens. 23-åringen har spilt 27 kamper i fransk fotball denne sesongen. Han har tidligere vært utlånt til Le Havre og Bastia.