U-18 møter Blackburn i toppkamp

Liverpool U-18 står foran sesongens viktigste kamp så langt, når de gjester Blackburn i morgen. Liverpool-supporter får ikke gå på kamp de neste tre årene.

Liverpool U-18 står overfor sesongens viktigste kamp i morgen, når de gjester tabellener Blackburn. De røde ligger bare poenget bak lederlaget før avspark i Lancashire klokken 12 norsk tid i morgen. Det er dermed duket for et skikkelig topp-oppgjør, og det som mange karakteriserer som en sekspoengers-kamp.

Etter spillefri forrige helg, skulle John Owens mannskap være uthvilte, friske og raske. De røde har bare tapt en gang i løpet av sine åtte siste kamper, mens Blackburn har slitt litt de siste ukene, med tap for Stoke og uavgjort mot Manchester United. De røde burde således ha det psykologiske overtaket før matchen.

Liverpool er divisjonens mestscorende lag, med 26 nettkjenninger så langt. Blackburn er på sin side laget som slipper inn minst, og står bokført med bare ni baklengsmål.

- Det blir en tøff kamp, men vi reiser til kampen uthvilte og med ønske om å yte maksimalt. Vi møter nå Blackburn og de to Manchester-klubbene i våre neste kamper, så vi går en tøff periode i møte. Men vi har selvtillit i troppen, etter å ha startet sesongen så godt. Vi har en sjanse til å gå til topps på tabellen etter helgens kamper, og det vil gi guttene en smak på presset som venter om de skulle ta steget opp på førstelaget, sier trener John Owens før kampen.

- Det var lagt inn spillefri forrige helg, slik at spillerne som kommer rett fra skolefotball og spiller sin første sesong hos oss, kan få tatt seg inn igjen etter en krevende start på sesongen. Hele ligaen har hatt spillefri, forklarer Owens.

- Noen ganger når du vinner kamper, kan ikke neste kamp komme fort nok. Vi har vært i god form, så vi ønsker bare å fortsette i samme gate, legger han til.

Midtbanespilleren Ryan Flynn har ikke spilt for U-18 etter at han pådro seg en ankelskade i lokalderbyet mot Everton i starten av oktober, men nå kan han være aktuell for spill igjen. Framgangen har imidlertid gått senere enn ventet, så han må muligens ta til takke med en plass på innbytterbenken. Ellers har Francis Smith ristet av seg en lyskeskade han pådro seg mot Crewe. Keeper Paul Lancaster har slått opp igjen en gammel kneskade, og vil trolig ikke spille. Ute er også langtidsskadde Lee Woodward (rygg), Jay Spearing (benbrudd) og Robbie Threlfall (kne).

Supporter utestengt fra Anfield
En Liverpool-supporter er blitt utestengt fra alle fotballbaner i England i tre år, etter at han ble funnet skyldig i å ha kastet mobiltelefonen sin etter Wayne Rooney, da den tidligere Everton-spilleren feiret sin scoring for Manchester United foran The Kop i januar. Roy Goldie (35) hevdet at han kastet telefonen i ren frustrasjon, og at han ikke siktet på Rooney, men dette trodde ikke retten på. Goldie har hatt sesongbillett på Anfield i 21 år. Han ble bøtelagt med £500, og må også betale £300 i saksomkostninger.