U18 ønsker å snu en negativ trend

Etter to strake tap håper Liverpool U18 å finne tilbake til vinnertaktene i toppkampen mot Manchester City i morgen. Portsmouth må klare seg uten sin kaptein på Anfield.

Etter to strake tap håper Liverpool U18 å få satt et punktum for tapsrekken når de møter Manchester City hjemme på akademiet klokken 12 norsk tid i morgen. Laget til John Owens ligger fortsatt på andreplass på tabellen, trass i tapene for Blackburn og Manchester United, men det begynner nå å bli skikkelig jevnt i toppen. Frem til ledende Blackburn er det fire poeng.

Stjernesmellen for Manchester United var smertelig for det unge mannskapet, og 4-0 tapet kan ha påvirket guttenes selvtillit. Morgendagens motstander, Manchester City, er bare poenget bak Liverpool, etter å ha spilt uavgjort 2-2 i sine to siste kamper.

- Tapet for United er historie. Nå må vi finne tilbake til vinnerformelen, og forberede oss for kampen mot Manchester City. Vi må ikke dvele mer ved kampen vi spilte forrige helg, da morgendagens oppgjør ikke blir avgjort på grunnlag av våre to foregående kamper. Det vi trenger nå er en solid gjennomført kamp, slår trener Owens fast.

Midtbanespilleren Ryan Flynn er tilbake igjen etter skade. Han fikk et innhopp i andre omgang mot Manchester United, og Owens tror at nettopp Flynn kan bli betydningsfull fremover.

- Han er tilbake, og er en pådriver. Nå handler det om å starte kampen for han.

Forsvarer Jordan Holmes pådro seg en ankelskade i forrige kamp, men kan bli kampklar til i morgen likevel.

- Han fikk et spark på ankelen, og tråkket over litt senere. Vi har bare fire skadefrie forsvarere, så vi var litt bekymret over at en av disse ble skadet. Vi måtte ta han av banen, og han har fått behandling siden, forklarer Owens.

Lee Woodward er fortsatt ute med sin ryggskade. Det er også Jay Spearing (benbrudd) og Robbie Threlfall (kne). Keeper Paul Lancaster måtte fredag foreta sitt andre kirurgiske inngrep i kneet på kort tid for en meniskskade, men lagets andre keeper, Dave Roberts, som har vært ute med en lyskeskade, kan være tilbake i morgen.

Pompey-kapteinen ute
Portsmouth har flere bekymringer før morgendagens møte med Liverpool på Anfield. Forsvareren Dejan Stefanovic sliter med en ankelskade, og det vurderes hvorvidt man skal foreta et kirurgisk inngrep som kan holde han utenfor i opptil 10 kamper. Serberen er definitivt uaktuell til morgendagens kamp. Andy O’Brien er imidlertid tilbake etter en kneskade, og vil ta kapteinens plass ved siden av Brian Priske i midtforsvaret.

- Jeg har ingen sjanse til å spille i morgen, da jeg ikke har trent på 12 dager. Skaden er smertefull og ankelen er øm, bekrefter Stefanovic.

- Det er synd, da Dejan er vår kaptein. Men han har en alvorlig skade, sier manager Alan Perrin.

Franskmannen står kun bokført med fire seirer på de 20 kampene han har styrt laget. Heller ikke i helgen får han stille med sine beste menn.

Salif Diao (bildet) er jo utlånt fra nettopp Liverpool, og får ergo ikke spille mot sin opprinnelige arbeidsgiver. Lomana LuaLua kjemper fortsatt med ettervirkningene av malaria, og det er også usikkert om Dario Silva spiller etter at han satt på innbytterbenken for Uruguay i Australia for bare et par dager siden. Perrin har også utelukket at Svetoslav Todorov kan starte kampen.