Ungutter kan få sjansen på førstelaget

Rafael Benitez har gitt hint om at flere av de unge spillerne i klubben kan få muligheten på førstelaget i løpet av sesongen. Potter håper på flere kamper på høyrekanten. Storseier for U18.

Antonio Barragán, som kom fra Sevilla i sommer, er kun en av mange unggutter på årets reservelag. 18-åringen ble den yngste med spilletid på A-laget under Benitez, da han ble byttet inn i Champions League-kvalifiseringen mot CSKA Sofia.

Jack Hobbs, Godwin Antwi, Miquel Roque, Ramon Calliste og Besian Idrizaj, i tillegg til spillerne oppfostret på Liverpools eget akademi, håper å følge i fotsporene til Barragán. Rafael Bneitez utelukker ikke at det kan skje allerede inneværende sesong.
- Kanskje vil de få samme muligheter. Det avhenger av skader og spillerne selv. Hvis de spiller veldig godt, så blir det vanskelig for meg å overse dem. Fra hva jeg har sett så langt, har de gjort det bra og arbeidet hardt. Vi har mange unge spillere på reservelaget nå, og det mangler litt på erfaringen. Det vi forsøker å gjøre er å skape et lag pakket med kvalitetsspillere. I fremtiden håper jeg at disse vil bli klare for førstelaget.

Mest nærliggende å tro er at Benitez vil gi noen av ungguttene i høstens kamper i Carling Cup, noe som ble en suksess under fjorårets cup.

Potter håper på flere kamper på høyrekanten
Rafael Benitez lyktes ikke med å hente inn en høyrekantspiller før transferdeadline, og det kan bety ytterligere sjanser for Darren Potter i den posisjonen.
- Man kan si jeg har blandede følelser med tanke på at vi ikke fikk tak i en ny høyrekantspiller, uttaler Potter.

- Det ville vært bra for klubben og supporterne. Jeg tror alle ønsket at vi skulle få inn et stort navn, så alle er skuffet at så ikke skjedde. Men fra et personlig ståsted, er jeg ikke skuffet over det. Når man er i min situasjon, en ung spiller som håper å få sjansen på førstelaget, er det mye enklere hvis det ikke er konkurranse. Hvis vi hadde signert et stort navn, er jeg sikker på at han ville ha gått rett inn på laget, og det ville gjort det vanskeligere for å meg å komme på laget.

- Som det ligger an nå, er Luis Garcia og jeg de eneste høyrekantspillerne i troppen. Sjefen har ideer om å bruke andre spillere der, men jeg antar at sjansen er 50-50 for å spille ganske mye frem til januar. Det er ingenting jeg kommer til å klage over.

- Det er en posisjon jeg blir mer og mer vant til. Jeg vokste opp med å spille sentralt, men jeg vet at det finnes en mulighet for meg dersom jeg forbedrer med som høyremidtbanespiller. Det handler alt om å tilpasse seg en ny posisjon for meg. Det er fremdels ting jeg må tilvenne meg, men manageren har vist at han har tillit til meg. Det gir meg nye selvtillit.

- Han har gitt meg et par kamper allerede denne sesongen. Han har gjort det klart at han ser på meg som en del av fremtidplanene sine. Jeg kan ikke spørre om mer enn det i øyeblikket.


Storseier for U18
Liverpool U18 beseiret Middlesbrough hele 6-2 borte i gårsdagens kamp i FA Premier Academy U18 League. Craig Lindfield 3, Charlie Barnett, Conal Platt og Jay Spearing scoret for de røde. Seieren betyr at John Owens’ elever har vunnet to og tapt én kamp hittil i årets sesong.
Lagoppstilling: Roberts; Spearing, Woods, Threlfall, Darby; Barnett, Ryan, Flynn (Behan), Hammill (Burns); Lindfield, Platt (Frayne). 

Sist oppdatert: 04.09.2005 21:27.