Usikker fremtid for Dudek

Jerzy Dudek står ved et veiskille. Klarer han ikke å gjenvinne keeperplassen på Anfield, kan han risikere å slite benken for Polen under VM i Tyskland. Tyrkisk vidunderbarn linkes til Liverpool.

Jerzy Dudek var ikke involvert i Polens privatlandskamp mot Island på fredag, og vil trolig heller ikke slippe til under den nå relativt betydningsløse VM-kvalifiseringskampen mot England på Old Trafford. Begge lag er jo allerede klare for VM i Tyskland.

- Alle polakker drømmer om å spille mot England. Det er et prestisje-oppgjør, og onsdag kveld blir et stort øyeblikk for alle involverte, uansett om begge lag er klare for VM. Vi må ikke frykte dem, og miste fokus på grunn av all mediefokuseringen. Vi må bare gå ut og spille vårt spill, sier Dudek om kampen.

Polen har faktisk vunnet alle sine bortekamper i gruppe 6, og går til verket med selvtillit.

- Vi ble alle meget overrasket da vi hørte at England hadde tapt i Nord-Irland. Vi konsentrerte oss om oss selv på det tidspunktet, men vi var selvsagt lettet da vi fikk høre det. Det ga oss et løft. Nå blir jo kampen på Old Trafford relativt betydningsløs, men vi spiller selvsagt for å vinne likevel.

Mot Island var som nevnt Dudek bare en tilskuer på tribunen. Det kan han fort bli mot England også. Og Liverpool-keeperen frykter nok at han nå kan miste VM-sluttspillet til sommeren. Tanken må ha slått han, at faren nå er overhengende for at han ikke får flere landskamper. Artur Boruc har nemlig gjort det utmerket i Dudeks skadefravær, og helten fra Istanbul kan slite med å få spilletid i Liverpool fremover, etter at Jose Reina har etablert seg som førstekeeper på Anfield.

Men Dudek har brukt store deler av karrieren sin til å utkonkurrere rivaler både på klubb- og landslag, og selv er han ikke i tvil om at han igjen vil bli Polens førstevalg mellom stengene.

- Jeg har utkonkurrert mange utfordrere til keeperplassen før. Jeg har heller ingenting i mot å stå i mål, om jeg får sjansen mot England på onsdag, slår han optimistisk fast.

Tyrkisk vidunderbarn linkes
Engelske søndagsaviser har linket det tyrkiske vidunderbarnet Nuri Sahin til Liverpool.  Den 17-årige midtbanespilleren spiller for tiden for Borussia Dortmund i Bundesliga, og både Chelsea, Arsenal, Manchester United og Liverpool skal nå følge utviklingen hans med argusøyne.

- Nuri har en drøm om å spille i England, og Chelsea er en av de store klubbene i det landet. Arsenal og Liverpool er også veldig interessert i han, men jeg tror ikke Dortmund vil selge for øyeblikket, siteres spillerens agent Kazim Avci i tabloidene.

Liverpools speidere skal ha fulgt Sahin under ungdoms-VM i Peru nylig, der han hjalp Tyrkia til en fjerdeplass. I august ble han den yngste debutant i Bundesliga noensinne, i en alder av 16 år og 335 dager. I helgen ble han den yngste spilleren til å debutere på det tyrkiske A-landslaget, og i løpet av de fem minuttene han fikk på banen gjorde han sågar 2-0 målet i privatlandskampen mot Tyskland.

Arsenal skal ha fått avslått et bud på £2.5M på Sahin i sommer, og det er ventet at Borussia Dortmund vil forlange en sum i regionen £10M-£14M for å skille seg av med tyrkeren. Det kan nok vise seg å bli i dyreste laget for de røde.