Viktig dag for halvt dusin røde

Seks fra Liverpool opptatt med playoff til VM. Privatlandskamper for England og Frankrike. Sami Hyypiä mener at Carra kan bli Englands beste. Syv år siden Houllier.

Internasjonal kveld
De siste plassene fra Europa i VM-sluttspillet til sommeren avgjøres over de neste fem dagene.  Spania og Norge er et hinder fra å få spille i Tyskland, mens Australia samtidig skal kjempe mot Uruguay om en plass.

Hos Spania er Xabi Alonso, José Reina, Luis Garcia og Fernando Morientes med i troppen til møtet med Slovakia i Madrid.  Xabi er nok den av de røde som ligger best an til en startplass.

På ei sliten Ullevaal-matte skal John Arne Riise & Co prøve å skaffe seg et godt utgangspunkt for returen mot gamle kjente i Vladimir Smicer og Milan Baros.

Harry Kewell er ventet å bli involvert, og få verdifull kamptrening, da man møter femmeren fra kvalifiseringen i Sør-Amerika i Uruguay.

Steven Gerrard og Peter Crouch er aktuelle når England møter en av sine erkerivaler Argentina til privatlandskamp, mens Djibril Cissé kjemper for en angrepsplass hos et Frankrike som tar i mot Tyskland i Paris.

Sjekk vår ajourførte TV-liste for hvor du kan få sett de forskjellige kampene.


Sami berømmer partner
To av dem som ikke vil være involvert i kamper denne uken er midtstopperparet Sami Hyypiä og Jamie Carragher.  Sami har gitt seg med landslagsfotball, i hvert fall inntil videre, mens Carra hviler en ankel som har gitt ham en del plager denne høsten.

Hyypiä benytter sjansen til å berømme sin partner, som bare synes å bli bedre og bedre i Liverpools sentrale forsvar:  - Jamie har bare fortsatt å bli bedre denne sesongen og han har mye selvtillit for øyeblikket.  Han spiller meget bra og det er en fornøyelse å spille sammen med ham i midtforsvaret.

- Forhåpentligvis vil han fortsette å forbedre seg enda mer siden han er en viktig del av laget.  Han er en av de fremste forsvarerne som finnes, og han kan bli den beste i England.  Jamie er en stor personlighet.  Han gir aldri opp og gir alltid 110%.


Da Gérard tok over for Roy
Det er i dag syv år siden Roy Evans trakk seg som sidestilt manager til Gérard Houllier.  Franskmannen var kommet til Liverpool den samme sommeren og man fant snart ut to sjefer var en for mye.  Den trofaste scouseren Evans valgte å bryte et ansettelsesforhold på om lag 35 år til klubben han elsker.

Houllier fikk Phil Thompson som sin nye assistent og nøt en god del suksess tidlig i sin periode som manager for de røde.  Toppen var da man vant tre cuptitler i sesongen 2000-01, mens man året etter gjorde den beste ligasesongen på over ti år da det ble 2.plass etter Arsenal.  Det mest dramatiske som skjedde var likevel da Gérard Houllier under en kamp mot Leeds høsten 2001 ble hjertesyk og umiddelbart ble sendt til sykehus for å gjennomgå en livstruende operasjon.  Phil Thompson fungerte som manager under tiden hvor sjefen var sykemeldt.  Etter at Houllier kom tilbake på Anfield og Melwood begynte imidlertid resultatene å gå gal vei igjen og han ble sommeren 2004 den første manager som er blitt sparket i LFC på nesten femti år.