Ville Gerrard-spekulasjoner i spansk presse

Spanske medier spekulerer i dag vilt i at en overgang for Steven Gerrard fra Liverpool til Real Madrid skal være nært forestående. Anderlecht ønsker Le Tallec. Nye klubber for Staunton og Harrison?

Spansk presse fyller sportssidene til randen med Gerrard-spekulasjoner om dagen. Flere av de største avisene i landet tror Steven Gerrard kommer til å gå til Real Madrid, og bli årets ”galactico” hos den kongelige klubb. Flere aviser tror sågar at forhandlinger er underveis mellom Real Madrid og Liverpool.

 

Diario AS skriver at Liverpool allerede har satt en pris på sin kaptein, og at den skal være på £30M i tillegg til tre spillere på Real Madrid sitt B-lag – midtstopper Alvaro Arbeloa, midtbanespiller Javi Garcia og spissen Ruben de la Red. Både Arbeloa og Garcia har debutert for Real Madrid sitt førstelag, og Arbeloa kan spille både høyreback og midtstopper.

 

Det som taler imot en overgang til Real Madrid for Gerrard er imidlertid at Madrid-klubben alltid venter til spilleren selv uttaler at han vil flytte på seg, før de signerer en ”galactico”. Det vil i tilfelle ikke bli noen lett innrømmelse for Liverpools kaptein, som jo har indikert at han ønsker å bli på Anfield.

 

- Real Madrid føler seg sikre på at Gerrard vil komme med en slik innrømmelse, skriver Diario AS sin spaltist Thomas Roncero.

 

Marca tror også at Gerrard setter kursen for Spania i sommer. Avisen skriver sågar at samtalene mellom Gerrards agent Struan Marshall og Liverpool er et tegn på at Anfield-klubben har panikk for å miste sin største stjerne. De tror også Rafael Benitez er villig til å la spilleren gå til Madrid for å finansiere innkjøpene av nye spillere han ønsker til klubben.  Marca legger i tillegg vekt på at Gerrards agentfirma SFX også har et meget godt forhold til Madrid-klubben.

 

- Det er samme selskap som sørget for overgangene til Beckham, Owen og Woodgate til Madrid, poengterer Marca.

 

Et fotografi av Gerrard som håndhilser på Real Madrids midtbanespiller Guti i Ibiza nylig sirkulerer også i spansk presse, og har fyrt opp under spekulasjonene, men alt tyder på at det var et tilfeldig sammentreff at duoen ferierte på samme sted. Guti skal jo for øvrig også ønske seg til Premier League for å spille fast førstelagsfotball. Liverpool.no tar derfor alle spekulasjonene i spansk presse med stoisk ro inntil videre.

 

Anderlecht linkes til Le Tallec

I følge nettstedet til Sky Sports er Anderlecht fortsatt interessert i å knytte til seg Anthony Le Tallec. Den franske ungguttens fremtid på Anfield er rimelig usikker. Første halvdelen av siste sesong ble han lånt ut til St.Etienne i hjemlandet, før han returnerte og fikk en håndfull kamper under Benitez i andre halvdel av sesongen. Den belgiske klubben hadde følere ute etter spilleren også i fjor sommer, og klubben skal nå igjen ha blitt kontaktet av Le Tallec sin agent. Det er med andre ord ganske tydelig at Liverpool vurderer å kvitte seg med enda et Houllier-kjøp. 

 

Staunton skifter klubb?

Den gamle Liverpool-forsvareren Steve Staunton kan være i ferd med å finne seg nye jaktmarker. Han avsluttet sist sesong som midtstopper hos Coventry, og har fått tilbud om en ny ettårskontrakt av klubbens manager Micky Adams. 36-åringen har imidlertid uttalt at han ønsker å bli trener eller manager, og det har nå brakt Walsall på banen. Midlands-klubben har tilbudt Staunton en trenerrolle på Bescot Stadium. En stilling som han nå vurderer om han skal takke ja til.

 

Harrison klar for preseason med Chester

Reservekeeper Paul Harrison ble som kjent frigitt av Liverpool ved sesongslutt. Som vi tidligere har nevnt på disse sidene skal den unge keeperen prøvespille for Chester når preseason tar til om kort tid. Nå bekrefter League Two-klubbens formann Stephen Vaughan at Harrison også vil bli involvert i klubbens preseason-kamper: - Paul vil gjennomføre preseason med oss, og han vil også bli inkludert i noen av våre treningskamper. Forhåpentligvis klarer han å gjøre seg fortjent til en kontrakt med klubben.