Vladi sier farvel

Vládimir Smicer sier han er stolt over å ha vært i Liverpool. Tsjekkeren har tidligere drømt om mesterligatriumf mot AC Milan, og nå håper han drømmen går i oppfyllelse.

– Det vil bli trist å forlate Liverpool. Når du har tilbrakt seks år i en klubb, så har den i hjertet ditt for alltid, sier Vládimir Smicer, som altså har fått beskjed om at han kan forlate de røde.

– Dessverre fikk jeg ikke spilt fotball den siste tida, men jeg får nok sjansen i en annen klubb neste sesong, håper den skadeforfulgte tsjekkeren.

Neste stopp blir mest sannsynligvis en annen engelsk klubb, det er iallfall det Vladi selv vil.
– Premier League er den beste ligaen i verden, begrunner landslagsmannen det valget.
Tidligere har han selv fortalt at han har fått flere interessante tilbud fra andre klubber.

Når han skal oppsummere åra på Merseyside, kommer han opp med 2001 som det største høydepunktet. På minussiden er det selvfølgelig de stadige skadene som teller tyngst.
– Hadde det ikke vært for alle skadene, kunne jeg vært stabil, mener Smicer.

Ved siden av manglende stabilitet, innser han også at ikke alle satte pris på spillestilen hans.
–  Men når det er sagt, så har jeg hatt mange supportere og venner her, legger midtbanespilleren til.

I løpet av Liverpool-karrieren har han vært prøvd i flere posisjoner. Men nå når det nærmer seg slutten, er han klar på hvor han selv trives best.
– Min posisjon er sentralt i banen. Jeg har aldri vært noen ving, slår Smicer fast.

Mens han gikk skadd tidligere i sesongen drømte tsjekkeren at Liverpool slo AC Milan i Mesterligafinalen. Nå håper han at det kan bli en realitet – og gjerne med ham på banen.

– Det hadde vært den perfekte slutt på Liverpool-karrieren, sier Smicer, som allerede har registrert spilletid i turneringa.

– Uansett vil jeg bare si farvel til alle i Liverpool. Jeg er stolt over å ha vært klubben, avslutter Vládimir Smicer.

PS: Tidligere Liverpool-spiller og landsmann av Vladi, Patrik Berger, har for øvrig nettopp gått fra Portsmouth til Aston Villa.