VM bekymrer ikke Rafa

Rafael Benitez er ikke bekymret for at VM-sluttspillet i Tyskland skal virke distraherende på hans spillere. Kewell tilbake med økt selvtillit. Garcia frisk og rask. Paisleys mannskap kan bli ”Tidenes lag”.

Hele 11 seniorspillere på Anfield ser ut til å bli opptatt med VM i Tyskland til sommeren. Det bekymrer ikke Rafael Benitez i det hele tatt. Tvert i mot, tror han at VM-stjernene vil inspirere Liverpool til å nå nye høyder.

Følgende spillere blir sannsynligvis involvert i VM fra Liverpools stall: Harry Kewell (Australia), Luis Garcia, Xabi Alonso, Fernando Morientes, Jose Reina (alle Spania), Steven Gerrard, Jamie Carragher, Peter Crouch (alle England), Djibril Cissé (Frankrike), Jerzy Dudek (Polen), Dietmar Hamann (Tyskland).

Chris Kirkland blir sannsynligvis også involvert for England, men sjansene er vel store for at han ikke lenger er Liverpool-spiller når den tid kommer. Stephen Warnock har også en ørliten mulighet til å bli med i Englands tropp.

Rafael Benitez er overhodet ikke bekymret for at så mange av hans spillere ser ut til å få minimalt med sommerferie i 2006. Han tror heller at VM kan inspirere hans spillere til ytterligere innsats i månedene frem mot sluttspillet.

- Jeg velger å se dette i et positivt perspektiv. Jeg tror ikke det vil distrahere mine spillere at de er aktuelle for VM. Jeg tror heller at de aktuelle spillerne nå vil ha det bedre med seg selv, nå som de vet at lagene deres er kvalifisert.

- De vet også at når de deltar i privatlandskamper etter nyttår, så behøver man ikke å gi 100% for å vinne enhver duell og kamp. Dette er bare forberedelser til VM, noe som også betyr at presset på spillerne ikke vil være så stort som i kvalifiseringskampene.

- Når sesongen er over vil det være umulig for oss klubbmanagere å kontrollere situasjonen, eller forhindre folk i å tenke på, eller snakke om VM. Prøver du på det, er du dømt til å mislykkes. Dette er et problem som alle store klubber vil måtte håndtere, og det blir opp til de individuelle spillerne om de vil ha hjelp av oss til å håndtere situasjonen som oppstår.

- Hovedsaken for oss er å ha vunnet trofeer ved sesongslutt, og klarer vi å kjempe om det vil det også være lettere for spillerne å fokusere på sine klubbforpliktelser. Mye avhenger av holdningene til hver enkelt spiller. Jeg forventer at alle mine spillere vil være profesjonelle, og at de vil vite akkurat hva klubben krever av dem. Jeg er sikker på at mine spillere vil vite det.

Benitez tror at spillere som dropper i standard fram til mai, vil være ute av sine respektive VM-tropper i visse tilfeller.

- Noen spillere vet de må være på tå hev gjennom hele sesongen for å være sikre på å bli med til VM. Andre er derimot ganske sikre på å bli med uansett. Spillere som ikke er med i betraktningen til VM akkurat nå, kan også bli såpass mye bedre at de får sjansen til å spille i VM.

Benitez vil naturlig nok følge Spania tettest under VM, men han er også svært glad for at Australia og Harry Kewell er klar for turneringen.

Kewell med ny selvtillit
- Australia-kampen ble vist ”live” i Spania, og en av mine speidere så den på TV. Jeg ble fortalt at Harry Kewell spilte eksepsjonelt bra. Jeg er ikke sikker på om han blir kampklar i tide til Portsmouth-kampen. Det tok han et døgn å komme tilbake til Merseyside, så jeg må sjekke hvordan han føler seg etter all reisingen under dagens trening. Kanskje vil det bli vanskelig å spille for han, men han blir en god spiller å ha i de andre kampene som kommer. Jeg sa det ville gjøre han godt å spille i disse kvalifiseringskampene før han dro, og kampene ser ut til å ha slått ut på riktig måte. Jeg tror han har fått økt selvtillit fra disse kampene.

Garcia er frisk og opplagt
Benitez bekrefter for øvrig at Luis Garcia er spilleklar til i morgen.

- Det må være en av få ganger at en spiller som har gjort hat-trick for sitt landslag, har blitt satt på benken i neste kamp. Men det var en taktisk grunn til dette, og det vil ha gjort Luis godt å ikke ha vært involvert i begge kampene. Da vil han være friskere for oss i morgen, avslutter Benitez.

Paisleys mannskap kan bli ”tidenes lag”
BBC Radio Five Live har nå en avstemning gående der man skal stemme på det beste laget noensinne, uansett idrett. En av de 32 kandidatene er Bob Paisleys mannskap som vant Serievinnercupen tre ganger på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet. Avstemningen pågår fram til 1.desember, og vinnerlaget vil bli avslørt på selveste juleaften.