Warnock håper på fornyet tillit

Stephen Warnock håper han gjorde nok mot Middlesbrough til å ha gjort venstrebackplassen til sin. McAuley lovpriser Flo. Politiet krever mer penger for vakthold.

Stephen Warnock ble foretrukket foran John Arne Riise på venstrebacken i serieåpningen mot Middlesbrough. Utvilsomt noe som gir selvtillit for scouseren. Nå håper han å ha gjort såpass inntrykk på Rafael Benitez at  han også beholder plassen i førsteelleveren til hjemmemøtet med Sunderland på lørdag.

- Jeg håper å ta ett steg opp på stigen nå, etter å ha vært ut og inn av laget i hele fjor. Målet er å få spille 10-15 kamper på rad, og etablere meg på førstelaget, forteller han til liverpoolfc.tv.

- Jeg føler meg sterkere og i bedre form enn på samme tid i fjor, og er klar for utfordringene som ligger foran meg i Premier League. Alt jeg kan gjøre nå er å jobbe hardt på trening, og se om det er godt nok for manageren til å velge meg. Dersom ikke, må jeg bare jobbe enda hardere, slår han fast.

- Det var inspirerende for meg å få starte på lørdag, og jeg syntes det gikk bra. Vi spilte bra i Middlesbrough, og resultatet var vel det eneste negative. Vi forsvarte oss utmerket, og skapte mange sjanser. På en annen dag ville vi ha vunnet klart, mener han.

- Manageren ønsker at vi skal bli mer solide på bortebane, og slik sett var det en god start for oss. Folk snakker om den dårlige borteformen vår i fjor, men vi tapte også noen poeng på hjemmebane. Jeg husker for eksempel at vi tapte for Birmingham, og slapp inn et sent mål mot Portsmouth. Slikt koster mye i lengden. Vi har ikke råd til å kaste bort slike poeng når Sunderland kommer hit på lørdag. De vil trolig legge alle mann bak ballen, men vi må vise at vi er gode nok til å bryte dem ned. Det er opp til oss.

- Jeg tror det blir en god kamp, ettersom det er vår første hjemmekamp i ligaen etter Champions League-seieren, og supporterne vil skape en flott ramme rundt kampen. Vi må sørge for å gi dem en god forestilling og et godt resultat. Dette blir en viktig sesong for oss, der vi må gjøre fremskritt i ligaen. Jeg spår at Chelsea igjen blir vanskeligst å slå, men Arsenal og Manchester United vil ikke være mye dårligere. Selvfølgelig ønsker vi å vinne ligaen, men vi må i alle fall etablere oss helt i toppen av tabellen og være med i kampen om tittelen. Jeg tror vi er i stand til å klare det, avslutter Warnock.

McAuley glad for Flo-comeback
Liverpools reservelagstrener Hugh McAuley lovpriste combacket til Florent Sinama-Pongolle på reservelaget i går kveld, der den unge franskmannen viste strålende form etter det lange skadeavbrekket, i miniderbyet mot Everton. Selv om det ble tap 3-2, var Flo banens klare ener etter innhoppet drøye fem minutter ut i andre omgang, og kom også på scoringslisten kort tid etter at han entret banen.

- Det minnet nesten litt om Istanbul, da vi var i ferd med å kjempe oss tilbake fra å ha ligget under 3-0, men vi klarte aldri å få det tredje målet. Vi spilte mye bedre i andre omgang, etter at Florent kom inn og skapte mye større bevegelse og mange sjanser, slår McAuley fast.

- Vi var kanskje litt uheldige som ikke fikk med oss ett poeng, men vi slapp inn tre mål, og måtte betale dyrt for det, la han til.

- Florent er et naturtalent som bringer andre spillere inn i kampen, og han løftet oss mange hakk i går. Han kan spille i flere posisjoner i angrepet, og vil alltid skape mye på grunn av sin hurtighet. Han skapte blant annet tre-fire store sjanser ved å runde sin oppasser og slå gode innlegg. Han har vært ute lenge med skade, så det var godt å se han tilbake i så god form.

McAuley hadde også lovord om nykommerne Jack Hobbs, Antonio Barragan og Godwin Antwi.

- Antonio Barragan spilte meget bra på høyrebacken, og kom mer og mer med utover i kampen. Han kom stadig på overlappinger, og brukte farten sin til å skape problemer for motstanderne. Godwin Antwi spilte i en uvant posisjon som spiss fordi vi ikke hadde noen ren spiss tilgjengelig. Neil Mellor er som kjent fortsatt uaktuell, og vi valgte å starte med Florent på benken. Godwin jobbet hardt, og er en ærlig gutt som vil bli bedre. Jack Hobbs gjordet det meget bra. Han er midtstopper, men vi benyttet han rett foran backfireren. Han distribusjon er god, og det er flott å ha spillere som kan spille i flere posisjoner. Han tilegnet seg nyttig erfaring mot Everton, mente McAuley.

Politiet krever mer penger
Liverpool Daily Post avslører i dag at de tre Merseyside-klubbene kan forvente seg en utgiftsøkning på 43% i forbindelse med politiets vakthold rundt kampene deres. Dersom klubbene ikke går med på denne radikale økningen i vaktholdutgifter kan politiet nekte å utstede sikkerhetslisenser. Da vil det bli opp til de lokale myndighetene å bestemme om de vil utstede slike lisenser, eller om de vil gå til det radikale skritt og avlyse fotballkamper. Politimyndighetene på Merseyside håper imidlertid at klubbene vil akseptere kostnadsøkningen uten å mukke.